6 smartphone leugens waar we allemaal intrappen

geplaatst door / 16 maart 2017 / Gepubliceerd Blog
6 smartphone leugens waar we allemaal intrappen

Onze smartphone is heilig. Voor hem gaan we door vuur. We zijn dan ook niet de beroerdste om allerlei gekke trucjes te proberen om het leven van onze kostbare vriend te redden. Toch zijn ook veel van onze ‘slimme’ trucjes echte fabels. Welke dingen die wij doen werken eigenlijk helemaal niet? Wij zetten 10 smartphone leugens op een rijtje:

1. Tijdens het laden kan je je smartphone beter niet gebruiken.

Onzin! Je kan je smartphone prima gebruiken als hij aan de lader ligt. Het enige is dat doordat je hem gebruikt terwijl hij oplaadt, het wel langer duurt voordat hij weer vol is. Pas wel op dat de accu niet oververhit raakt! Hierdoor kan de werking van de batterij worden aangetast.

2. Hoger aantal pixels op camera smartphone, hoe beter de foto’s

Dit denken veel mensen wel, maar het zit toch iets ingewikkelder. Natuurlijk zorgt een hoger aantal pixels voor een beter kwaliteit, maar echter niet alleen een hoog aantal pixels. Hiervoor is meer nodig, zoals een goede lens en sensor. Wil je professioneel goede foto’s maken dan kan je altijd nog het beste een echte camera kopen, in plaats van uit te gaan van de camera op je smartphone.

3. Als er veel apps open staan is je smartphone trager

Gelukkig is dit niet zo! Het afsluiten van de apps op de achtergrond is voor ons een manier om te zorgen dat de telefoon weer sneller reageert en de batterij minder snel leeg gaat. Toch is dit niet helemaal waar. Integendeel: soms zorgen open apps op de achtergrond er juist voor dat je telefoon makkelijker werkt. Als je telefoon data nodig heeft uit een andere app dan werkt hij sneller als deze app op de achtergrond nog open staat.

4. Je moet je bankpas nooit in je smartphonehoesje bewaren.

Wij willen nog wel eens denken dat de straling van je smartphone de werking van de pinpas kan verminderen, of hem helemaal onbruikbaar kunnen maken. Gelukkig is dit niet zo! Het magnetische veld die jouw telefoon heeft is gewoonweg ‘te klein’ om de magnetische strip van de bankpas te verstoren.

5. Het kost veel batterij als je WiFi en Bluetooth aan hebt staan

Een paar jaar geleden was hier niets aan gelogen. Tegenwoordig is het niet meer zo omdat er steeds betere smartphones worden ontwikkeld. Wist je trouwens dat het meer batterij kost om WiFi en Bluetooth telkens opnieuw in- en uit te schakelen in plaats van dat je het de hele tijd aan laat staan?

6. Een verzekering voor je smartphone is onzin en niet rendabel

Helemaal niet waar! Voor veel mensen is een smartphoneverzekering een hele uitkomst. Je kan hier bij schade aan je telefoon namelijk veel geld mee besparen. Zeker de moeite waard om eens te overwegen.

Onze website geeft je meer informatie over verzekeringen. Check welke verzekering voor jouw telefoon (iPhone, Samsung, Huawei en Sony) het beste is en sluit er gemakkelijk online een af.

TOP