Bescherming van je smartphone met een hoes

geplaatst door / 6 juli 2017 / Gepubliceerd Blog
Bescherming van je smartphone met een hoes

Er zijn tal van hoesjes om jouw smartphone tegenwoordig te beschermen tegen krassen en valpartijen. Naast het beschermen van je telefoon kan je door het kiezen van een hoesje ook je mobiele telefoon verfraaien en een nieuw uiterlijk geven. Er zijn diverse soorten hoesjes waar je uit kan kiezen.

Hard case

Een hard case is een harde hoest, vaak is het hoesje gemaakt van kunststof. Maar je ziet tegenwoordig ook andere materialen zoals hout. Je klikt de smartphone in het hoesje, waardoor de achterkant, zijkant, boven- en onderkant beschermd zijn. Je kan natuurlijk nog wel bij de knoppen aan de zijkant, en er is een uitsparing gemaakt voor de camera. Er is geen bescherming voor de voorkant van het scherm, hierdoor loop je nog steeds risico op beschadiging van je smartphone. Je kan een screenprotector aanbrengen op je beeldscherm, hiermee is het scherm toch beschermd. Een hard case is vaak dun en verandert niet de vorm van je telefoon. Er zijn vele soorten prints en designs waar je uit kan kiezen.

Flip case of book case

Bij een flip case word je telefoon aan alle kanten bescherm. Zowel de voor- als achterkant, zijkanten, bovenkant en onderkant. Qua bescherming is een flip case meest optimaal. Vooral als je jouw telefoon vaak in een tas of broekzak bewaard, is de kans op beschadiging groot doordat er bijvoorbeeld sleutels tegenaan komen. Een flip case is een klep die voorkant van je telefoon beschermd, en daarmee ook het meest kwetsbare deel: het scherm. Het materiaal van een flipcase is meestal kunststof. De klep van de case gaat naar beneden of naar boven zodat je makkelijk je telefoon kan bedienen. Niet iedereen vindt dit even prettig werken. Je kan dan ook kiezen voor een book case, zodat je jouw hoesje als een boek naar links opent. Vaak is het hoesje van een flip of book case wat dikker, niet iedereen vindt dit fijn. Ook wordt de klep toch wel vaak als nadelig omschreven. Maar nogmaals, dit is de meest optimale bescherming.

Soft case of siliconen case

Soft cases zijn gemaakt van silicone kunststof of TPU en zijn erg flexibel. Daardoor loop je het risico dat jouw smartphone gaat schuiven. Wel gaat de case makkelijk om je telefoon heen, wat handig is als je vaak van case verandert.

Bumper

Een bumpercase wordt om de buitenste randen van de telefoon gebracht, waardoor de zijkanten voornamelijk beschermd zijn tegen stoten en vallen. De voorkant en achterkant heeft dus geen bescherming. Enige voordeel is dat je het uiterlijk van je telefoon niet verandert door de keuze van dit hoesje, maar de bescherming is dan ook minimaal.

Insteekhoesje

Als je jouw telefoon niet vaak gebruikt of hem toch goed wilt beschermen dan kan je kiezen voor een insteekhoesje. Je telefoon past volledig in het hoesje en is daardoor optimaal beschermd als je hem niet gebruikt. Wel moet je dus elke keer je telefoon in en uit het hoesje halen. En onthoud dat je telefoon geen bescherming heeft als je hem wel gebruikt. Eenieder heeft zijn eigen voorkeur welke hoesje het beste bij hem past. Maar wij raden sowieso aan om op deze manier je telefoon te beschermen. Is jouw telefoon gevallen en heb je ondanks de beschermende hoesjes toch schade aan je telefoon? Geen probleem als je een telefoon verzekering hebt afgesloten! Je reparatie wordt dan namelijk vergoed door de telefoon verzekeraar. Nog geen smartphone verzekering afgesloten? Sluit dan vandaag nog je smartphone verzekering af.

TOP