Beste verkochte smartphones 2017

geplaatst door / 19 oktober 2018 / Gepubliceerd Blog
Beste verkochte smartphones 2017

Ben jij ook iemand die lijstjes bijhoudt en altijd alle lijstjes leest? Lees dan nu ook snel verder, want we hebben namelijk een overzicht van de bestverkochte smartphones. Niet van het hele jaar natuurlijk, maar wel van de eerste 6 maanden.

Android vs Apple

Met een beetje logisch nadenken is het logisch dat Android meer toestellen verkoopt dan Apple. Simpelweg omdat er honderden Android-modellen elk jaar worden gelanceerd. Tegenover maar een paar iPhones per jaar, die dan wel meteen verkooprecord na verkooprecord verslaan. Maar goed, als je alle verkochte Android-modellen bij elkaar optelt, dan heb je toch een indrukwekkende winnaar. Namelijk Android!

En de winnaar is…

Is er een andere winnaar wanneer we alleen kijken naar de verschillende modellen. Dus van welk model smartphone zijn de meeste exemplaren verkocht in Q1 en Q2 van 2017? IHS Markit heeft dit wereldwijd onderzocht. En dan is de winnaar de iPhone 7! Op de tweede plek staat de iPhone 7 Plus, en de derde plek komt op naam van de Samsung Galaxy Grand Prime Plus. Had jij dit verwacht? Wij niet om eerlijk te zijn. We hadden gedacht dat de Samsung S8 hoger zou hebben gescoord in de top 10 lijst. Maar hij komt niet verder dan een zesde plaats. De Samsung Galaxy 7 staat zelfs op plek 4. Het is wel goed te verklaren waarom de Samsung S8 een teleurstellende performance heeft in dit lijstje. Het toestel is pas eind maart gelanceerd, waar voorheen dit in de maand februari/maart plaats vond. Hierdoor vond er natuurlijk geen verkoop plaats in het eerste kwartaal.

In 2015 had Apple 10% van de smartphone markt in handen, in 2016 was dit 7%, In de eerste helft van 2017 kwam Apple niet verder dan 5%. Terwijl de markt nog steeds groeit, lijkt het alsof Apple er niet van kan profiteren. Het is de vraag wat de invloed van de verkoop van de iPhone X hier op gaat hebben!

Heb jij al een Samsung, iPhone of Google smartphone? Vergeet dan niet een telefoon verzekering voor je smartphone af te sluiten. Met een smartphone verzekering ben je verzekerd tegen val- en waterschade. Je kan dus zonder risico je telefoon gebruiken!

TOP