De iPhone X is de meest breekbare telefoon ooit gemaakt

geplaatst door / 9 november 2018 / Gepubliceerd Blog
De iPhone X is de meest breekbare telefoon ooit gemaakt

Wanneer het nieuwste model iPhone bekend staat dat het de duurste iPhone ooit is, dan zijn de verwachtingen hooggespannen. Niet alleen bij de consument, ook bij Apple zelf natuurlijk. Afgelopen week zijn de eerste iPhones X in Nederland in de verkoop gegaan. Die hard fans hebben hier een nacht voor in de rij gestaan. Deze week heeft een smartphoneverzekeraar een valtest gedaan met de iPhone X. De resultaten volgen hieronder (en kunnen als schokkend worden ervaren).

100% breekrisico voorkant iPhone X

We vallen maar meteen met de deur in huis. Het breekrisico aan de voorkant van de iPhone X is helaas 100%. Bij de eerste de beste val plat op de grond is de iPhone X direct kapot. Het scherm reageert niet meer, en de gezichtsherkenning gaat ook niet meer aan. Wanneer je de telefoon op de zijkant laat vallen, valt het scherm ook direct uit en reageert niet meer. De zijkant zelf vertoont opvallend genoeg maar enkele sporen van schade.

Achterkant iPhone X

Wanneer de iPhone X valt op de achterkant, breekt deze in stukjes. Vervolgens kan je de telefoon niet meer vasthouden, door de losse scherven. Dit is niet zo gek, want de behuizing is natuurlijk van glas gemaakt. Maar Apple heeft aangegeven dat de X het meest duurzame glas ooit heeft. En dan vallen deze resultaten wel tegen. De iPhone X heeft wel een betere score op waterbestendigheid. Als je het toestel 30 minuten onder water houdt, op een diepte van 1 meter, overleeft hij het. Het geluid is daarna wel gedempt, dus we raden je aan dit niet thuis te proberen!

Bescherm je iPhone x

Rest ons niks anders dan je te adviseren om een hoesje voor om je iPhone aan te schaffen. Een screenprotector kan ook geen kwaad. Tot slot raden wij aan dat je een iPhone verzekering voor je gloednieuwe toestel afsluit. Daarmee ben je verzekerd tegen valpartijen van je telefoon, zodat je jouw telefoon toch gewoon kan gebruiken!

TOP