Smartphone verzekerd bij diefstal?

geplaatst door / 3 november / Gepubliceerd Blog
Telefoon diefstal

Help! Je smartphone is gejat. Dat betekent een hele hoop stress én dat je een nieuwe telefoon moet gaan aanschaffen. Vergeet hierbij niet dat een smartphoneverzekering je een heel eind kan helpen als je telefoon gestolen is. Op onze website vind je verschillende verzekeraars die een deel van de kosten dekken als er sprake is van diefstal.

Mijn smartphone is gestolen, wat nu?

Op het moment dat je erachter komt dat jouw geliefde telefoon gestolen is, raden wij je aan de volgende stappen te ondernemen:

  • Neem contact op met je provider en laat je simkaart blokkeren.
  • Indien je een tracking app hebt: lokaliseer je smartphone.
  • Doe aangifte bij de politie (en licht ze in over de mogelijke locatie).
  • Wijzig direct al je wachtwoorden van accounts op je telefoon (e-mail, internetbankieren, social media).

Verzekering met dekking bij diefstal

Als je bovenstaande acties hebt ondernomen is het tijd om uit te zoeken of jouw verzekeraar de kosten dekt. Op het moment dat je een telefoonverzekering afsluit moet je altijd opletten of diefstal automatisch verzekerd wordt, of dat je hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten. Om bij jouw verzekeraar geld te kunnen declareren dien je wel altijd aangifte te hebben gedaan bij de politie als bewijs van diefstal. In sommige gevallen vragen de verzekeraars om bewijs via braakschade.

Neem dus zeker de moeite om je te oriënteren bij verschillende verzekeraars, want dit kan je een hoop geld schelen! Onze website geeft je een helder overzicht van mogelijkheden voor merken als iPhone, Samsung, Huawei en Sony.

TOP