Doe eens je telefoon weg!

geplaatst door / 8 juni 2017 / Gepubliceerd Blog
Doe eens je telefoon weg!

RTL4 kwam deze week met het nieuws dat uit onderzoek blijkt dat een op de drie Nederlandse jongeren vindt dat hun ouders te veel bezig zijn met hun smartphone. Vooral het telefoongebruik in de auto (gevaarlijk!!!) en tijdens het eten vinden de jongeren vervelend. Het wordt als vervelend ervaren omdat ouders vaak niet reageren als er wordt gevraagd of de telefoon weg kan worden gelegd. Maar liefst 38 procent van de ouders doet daar niets mee. Hierdoor hebben jongeren het gevoel dat de telefoon belangrijker is dan zijzelf.

Telefoongebruik tijdens autorijden

Het telefoongebruik in de auto wordt als meer storend ervaren. En niet alleen maar storend, het is ook nog eens gevaarlijk, onvolwassen en onverantwoordelijk. Enkele cijfers:

  • 43% voelt zich onveilig als de ouder de telefoon pakt tijdens het autorijden
  • 21% ervaart stress tijdens het autorijden
  • 33% is onrustig tijdens de autorit

Verslaafd aan de smartphone

De jongeren vinden het lastig dat hun ouders niet luisteren als er wordt gevraagd om te stoppen met de telefoon. Als ouder moet je toch eigenlijk het goede voorbeeld geven? De ouders vinden dat de jongeren eigenlijk wel gelijk hebben. Een kwart van alle Nederlanders vindt dat ze te veel met de smartphone bezig zijn. Per uur wordt er gemiddeld 5 keer op de telefoon gekeken en één op de vijf Nederlanders noemt zichzelf verslaafd aan de telefoon.

Handige apps

Maar gelukkig zijn er handige apps beschikbaar waarmee je jouw telefoongebruik beperkt. De apps Moment (iOS) en Quality Time (Android) houden bij hoe vaak je op je smartphone kijkt en hoe lang. Lekker confronterend, probeer het maar eens een dag!

Je bent dus echt niet de enige die de hele dag bezig is met zijn telefoon. Je wilt hem misschien wel minder gebruiken, maar je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met je smartphone! Sluit daarom een telefoonverzekering af om te voorkomen dat je veel geld moet betalen voor onverwachte reparaties. Kijk welke verzekering voor jouw telefoon het beste is en sluit vandaag nog de verzekering online af. Onder andere voor Samsung, iPhone, Huawei, Sony en Blackberry.

TOP