Filter het blauwe licht van je smartphone

geplaatst door / 5 oktober 2018 / Gepubliceerd Blog
Filter het blauwe licht van je smartphone

Ben je een persoon die ’s avonds in bed nog even een spelletje speelt op je smartphone, of wat leest op je telefoon? Lees dan snel verder, want wij hebben een tip om te zorgen dat je het licht van je telefoon kan filteren. Want dat licht zorgt ervoor dat jij niet makkelijk in slaap valt!

Blauw licht

Natuurlijk weten we allemaal dat het voor je nachtrust niet handig is als je voor het slapen gaan nog je smartphone checkt. Maar ja, je doet het toch. Daarom hebben wij een tip voor je zodat je het effect enigszins kan verzachten. De beeldschermen van smartphones en laptops zijn verlicht met een zogenaamd blauw licht. Dit licht wort door jouw lichaam gezien als daglicht. Dit is bij daglicht zelf geen enkel probleem, maar voor als het donker is wel onhandig. Want door de blootstelling aan dit licht neemt de productie van het slaaphormoon melatonine af. Hierdoor worden we minder moe en vallen we minder makkelijk in slaap.

Apps die het blauwe licht filteren

Gelukkig zijn er makers van apps zo slim geweest om hier wat op te bedenken. Al deze apps hebben als doel om een oranje of gele gloed te creëren waardoor de helderheid van je smartphone beeldscherm donkerder wordt. En daarmee fop je dus je lichaam!

Twilight – android toestellen (gratis)

Om het licht op je android smartphone te filteren, download je de app Twilight. Hij zorgt ervoor dat het blauwe licht wordt gefilterd, doordat automatisch de kleuren op het scerm een rode gloed krijgen. De app past automatisch de instellingen aan op basis van jouw locatie en tijd. Hij gaat dus automatisch aan wanneer de zon ondergaat. Wanneer je wilt kan je dit ook handmatig instellen.

Koala Browser en Dark Night Browser – iPhone toestellen (gratis)

Eigenlijk zijn er geen apps zoals Twilight beschikbaar voor de iPhone. Wel kan je met de Koala Browser en Dark Night Browser apps het blauwe licht filteren. De apps leveren namelijk een speciale browser waardoor het licht wordt gefilterd. Wanneer je een nieuwere iPhone hebt is er ook een instelling die je kan aanzetten om het blauwe licht te filteren. Met de functie Night Shift zet je jouw toestel op nachtmodus. Deze modus verandert het blauwe licht vervolgens in een gele gloed. Je stelt zelf de tijd in en je iPhone schakelt zelf over naar de night shift.

Hopelijk kom je met deze tips makkelijk in slaap ’s avonds. En kan je toch nog even op je smartphone spieken. Zorg je er wel voor dat je niet per ongeluk je toestel uit bed laat vallen? Voor je het weet heb je telefoonschade! Geen probleem trouwens als je een telefoonverzekering hebt afgesloten. Wist je dat je dan een nieuwe telefoon krijgt of de reparatie vergoed krijgt? Nog een smartphoneverzekering voor je iPhone of Samsung afgesloten? Dan duimen dat je geen schade krijgt, of alsnog snel de telefoon verzekeren!

TOP