Gebruik je smartphone voor een VR-wereld

geplaatst door / 28 september / Gepubliceerd Blog
Gebruik je smartphone voor een VR-wereld

Dat je jouw telefoon alleen gebruikt om te bellen en te sms’en is alweer een decennium geleden. Tegenwoordig het een gsm een smartphone, en bel je er nog steeds mee. Dat is ongeveer nog de enige overeenkomst met 10 jaar geleden. Want anno 2017 gebruik je jouw smartphone voor zoveel meer zaken. Je bent de hele tijd online, whats’appt en snapchapt je suf en Candycrush je tussendoor ook nog even om te ontspannen. Netflix kijken in de trein? Geen probleem. Eten laten thuisbezorgen? Binnen een paar minuten op de app geregeld. What’s next?

VR games voor je smartphone

Apps die games aanbieden voor je Apple en Android smartphone zijn niet nieuws. Hier wordt veel geld mee verdient en sommige spellen zijn een echte rage geworden zoals Pokemon Go. Maar VR (virtual reality) games gaan nog een stap verder en plaatsen je middenin de ervaring. Je hebt 360 graden zicht in een computer geanimeerde wereld. Hierdoor heb je echt het gevoel daar onderdeel van uit te maken.

Hoe werken VR games op je mobiele telefoon?

Je moet allereerst een speciale VR bril hebben. Dit kan een dure Oculus Rift of Samsung bril zijn, maar een goedkope Google Cardboard volstaat ook al. Verder heb je een VR game nodig die je hebt gedownload op he smartphone, en je bent klaar om te spelen. Je stopt je smartphone in de brol en de app vormt dan jouw virtuele wereld.

De meer geavanceerde VR brillen hebben een eigen display en werken samen met een computersysteem. Je ziet hier ook verschil in kwaliteit, de ervaring is een stuk realistischer, maar daar betaal je dan ook voor. Want deze brillen zijn een stuk duurder. Ook is het vereist dat je dan een goede computer nodig hebt.

Ruim aanbod van VR games

Vooral Google heeft veel VR games voor Android ontwikkeld en vrijwel alle spellen zijn voor alle VR brillen geschikt. Denk aan games waarbij je tussen de dinosauriërs loopt, waar je in een achtbaan zit of door de ruimte vliegt. Bedenk het en het is in VR mogelijk!

Heb jij al ene VR bril en VR games voor op de smartphone? Dan is het verstandig om een smartphoneverzekering af te sluiten zodat je veilig de game kan spelen. Mocht je telefoon per ongeluk uit de bril vallen dan ben je hier namelijk voor verzekerd! Nog geen telefoonverzekering afgesloten? Neem dan een kijkje voor een smartphoneverzekering voor bijvoorbeeld je iPhone, Samsung of Sony telefoon!

TOP