Vanaf nu geen roamingskosten meer in het buitenland

geplaatst door / 29 juni 2017 / Gepubliceerd Blog
Vanaf nu geen roamingskosten meer in het buitenland

Na jarenlang extra te hebben betaald om in het buitenland te internetten is het dan eindelijk zo ver. Vanaf nu kan je met jouw internetbundel in het buitenland internetten zonder hiervoor extra te betalen.

Afschaffing roamingskosten

Alle bestaande mobiele abonnementen moeten per 15 juni jl. automatisch zijn aangepast aan de nieuwe roamingskosten regeling die door de Europese Commissie tot stand is gekomen. Dit houdt in dat je vanaf nu alles wat je met jouw bundel in Nederland doet, dus ook in het buitenland kan doen zonder er meer voor te betalen. Je hoeft dus ook niet elke keer een restaurant of cafe in te duiken om gebruik te maken van het gratis WIFI netwerk. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het helaas ook let dus goed op!

Onbeperkt roamen = niet onbeperkt

Je kan niet onbeperkt gratis roamen op je mobiele telefoon binnen de EU, maar maximaal 60 dagen. De providers hebben in de voorwaarden van de mobiele abonnementen dit limiet (fair use policy) opgenomen. Hiermee willen ze voorkomen dat jij in een ander EU-land een heel goedkoop abonnement afneemt, zodat je vervolgens in Nederland er dus heel goedkoop onbeperkt gebruik van gaat maken.

Bellen

Bellen met je smartphone vanuit Nederland naar een ander EU-land mag nog wel door providers extra worden belast. Stel, je bent in Frankrijk op vakantie en belt naar je ouders in Nederland dan is er niks aan de hand. Maar stel, jij bent in Nederland, en jouw kind is in Frankrijk en je belt, dan worden er wel extra kosten berekend. Denk aan € 0,25 - € 0,90 per minuut.

Uiteraard worden er extra kosten berekend als je jouw maximum aantal belminuten of aantal MB’s overschrijdt. Alleen geldt er nu dat er geen extra roamingskosten meer over worden berekend.

Ben jij net zo blij als wij zijn met deze aanpassing? Dan zal je vast deze zomer je mobiele telefoon veel gaan gebruiken als je op vakantie bent. Als je nog geen telefoon verzekering hebt afgesloten is dit het juiste moment om dat alsnog te doen. Je telefoon is daardoor wereldwijd verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal en val- of waterschade. Wacht niet langer en check nu onze iPhone verzekeringen, Samsung verzekeringen en Sony verzekeringen.

TOP