Handige apps voor automobilisten

geplaatst door / 11 januari 2018 / Gepubliceerd Blog
Handige apps voor automobilisten

Elke automobilist weet natuurlijk dat het verboden is om tijdens het autorijden een smartphone in de hand te houden. Maar nog belangrijker, het levert gevaar op voor jou en andere weggebruikers. Toch zijn er handige apps die je tijdens een autorit handig zijn om te gebruiken. Vandaar dat we een top 4 hebben samengesteld met de handigste apps voor automobilisten.

1. Flitsmeister

Niemand houdt van boetes, deze app is dan ook onmisbaar. De app waarschuwt voor flitspalen en trajectcontroles. Ook krijg je een melding als er wegwerkzaamheden zijn. En als er vertraging ontstaat op je route. De app kan je ook in andere Europese landen gebruiken, dus denk er aan als je op vakantie gaat.

2. Parkmobile

Heb jij nog wel kleingeld in je portemonnee? De meeste Nederlanders niet meer. Daarom is het handig dat jij bij veel parkeerautomaten met de pinpas kan betalen. Maar nog niet overal. Dan is de app Parkmobile een uitkomst. Je kan namelijk dan betaald parkeren. Je voert je kenteken in, zet de app aan en je zet hem weer uit als je wegrijdt. Je betaalt daardoor precies voor de tijd dat je hebt geparkeerd. Verder geeft de app een melding als je parkeertijd wordt overschreden, wat een handige geheugensteun is.

3. MobielSchadeMelden

Een aanrijding met de auto is al pech, en de schadeformulieren die je daarna nog moet invullen is al helemaal vervelend. Het schadeformulier moet standaard in je auto liggen, maar het werkt onhandig. Je staat langs de kant van de weg, terwijl de papieren wegwaaien, etc. Gelukkig kan je de app MobielSchadeMelden gebruiken, deze app is uitgegeven door het Verbond van Verzekeraars. Je vult alle gegevens in, kan foto’s uploaden en stuurt alles in. De verzekeraar ontvangt de melding direct!

4. Find My Car

Het overkomt misschien niet iedereen, maar het kan gebeuren dat je niet meer weet waar je jouw auto hebt geparkeerd. Dan biedt de app Find my car direct uitkomst. Je slaat de GPS locatie van je auto op in de app, waardoor je de auto makkelijk kan terugvinden door middel van het kompas dat in de app zit. Scheelt je zo 25 rondjes lopen over een groot parkeerterrein.

Maar gebruik geen smartphone tijdens het rijden, het is echt gevaarlijk! Maar deze apps gebruik je gelukkig buiten het rijden om. Let er wel dat je niet je smartphone laat vallen als je bijvoorbeeld net betaald wilt parkeren. Of op zoek bent naar je auto. Mocht je toch per ongeluk je smartphone laten vallen, dan ben je voor deze schade verzekerd met een telefoonverzekering. We hebben de goedkoopste smartphone verzekeringen voor onder andere de iPhone, Samsung, of Blackberry smartphones!

TOP