Tips: het beveiligen van je smartphone

geplaatst door / 26 april 2017 / Gepubliceerd Blog
Tips: het beveiligen van je smartphone

We doen alles op onze smartphone. Maken er de meest persoonlijke foto’s en video’s mee, downloaden klakkeloos de nieuwste apps, loggen in op onbeveiligde WiFi-netwerken en doen er onze bankzaken op. Vaak doen we dit zonder na te denken over eventuele gevolgen. Deze blog staat in het teken van de beveiliging van je smartphone, zodat je zorgt dat jouw gegevens ook alleen in jouw handen blijven.

1. PINcode, toegangscode en tweestapsverificatie

Iedere keer een code invoeren als je je telefoon ontgrendelt. Het is niet ideaal, maar wel veiliger. Op het moment dat jouw telefoon met persoonlijke gegevens in andermans handen terecht komt kan hij er niet direct in. Gebruik een PINcode op je simkaart, een toeganscode om te ontgrendelen en een tweestapsverificatiecode om op andere apparaten in te loggen met bijvoorbeeld je Apple ID.

2. Kijk uit met het toestaan van apps

Als je een app downloadt, vraagt deze om toestemming. Vaak ben je te lui om te lezen waarvoor je toestemming moet geven, maar dit is de moeite waard. Soms vragen apps namelijk toegang tot je contacten, microfoon of foto’s. Denk dus na voordat je een app klakkeloos downloadt.

3. Download de laatste updates

Dit geldt voor apps maar ook voor je besturingssysteem. In veel gevallen is iedere update weer een beetje veiliger dan de vorige. Het kan dus wat betreft veiligheid nooit kwaad om regelmatig updates uit te voeren.

4. Vermijd onbeveiligde WiFi-netwerken

Sommige WiFi-netwerken op openbare plaatsen hebben geen beveiliging waardoor ze gemakkelijk aan jouw persoonlijke gegevens kunnen komen. Je denkt er misschien niet over na, maar verstandig is het niet om gebruik te maken van deze netwerken.

5. Find my phone

Mocht het zo zijn dat je jouw telefoon kwijt ben of hij gestolen is, dan wil je natuurlijk dat alle informatie op jouw smartphone geblokkeerd wordt. Hier heb je speciale apps voor waarmee je op afstand je gegevens kunt blokkeren en/of verwijderen. Deze applicaties kunnen daarnaast helpen om jouw telefoon weer op te sporen.

Smartphone kwijt of gestolen? Het is niet niks, want naast dat je gegevens niet meer veilig zijn, ben je ook een kostbaar bezit kwijt. Om jezelf in te dekken tegen de kosten van een nieuwe telefoon na diefstal kan je een telefoon verzekering afsluiten. Op onze website lees je er meer over voor o.a. Samsung, iPhone en Huawei.

TOP