Hoe unlock jij jouw telefoon?

geplaatst door / 10 augustus 2017 / Gepubliceerd Blog
Hoe unlock jij jouw telefoon?

Er zijn tegenwoordig vele wegen die naar Rome leiden als het gaat om het unlocken van jouw telefoon. Dit komt natuurlijk ook doordat telefoon fabrikanten steeds meer foefjes in smartphones brengen om ze te ontgrendelen.

Ouderwetse pincode

Vanaf het begin dat er mobiele telefoons zijn, is er de mogelijkheid om deze te ontgrendelen door middel van een pincode. Dit is eigenlijk ook de meest veilige manier van beveiligen, alhoewel je dan wel een moeilijk te raden code moet kiezen. Veel telefoons zijn beveiligd met een eenvoudige 0000 code. Deze code wordt door hackers als eerste geprobeerd. Kies liever voor een moeilijk te raden code en deel deze niet met anderen.

Vingerafdrukscanner

De laatste jaren is de vingerafdrukscanner populair geworden om je telefoon mee te unlocken. Het is een snelle manier om snel in het menu van je telefoon te komen. Maar helaas kan je – met enige moeite weliswaar – deze manier van ontgrendelen nabootsen. Door een superscherpe foto te hebben van de hand, kan je ook een telefoon ontgrendelen.

Irisscanner

Sinds kort kan je bij de Samsung Galaxy S8 het toestel unlocken door middel van een irisscanner. Supercool en een hoog James Bond gehalte vinden wij! Maar ook dit is na te maken door een hoge resolutie foto te maken. Maar hier is de moeilijkheidsgraad hoger voor hackers, want je moet ook meerdere stappen zetten om uiteindelijk de foto te gebruiken. Wel is een irisscanner veiliger dan een vingerafdrukscanner. Er zijn namelijk meer datapunten nodig om te laten kloppen.

Stemherkenning

Computers kunnen audio opnames van de stem herkennen, waardoor stemherkenning een stuk dichterbij is gekomen. Dit kan bijvoorbeeld via Alexa van Google en Siri van Apple. Stemherkenning is wel makkelijk te hacken (opname van jouw stem te laten maken), dus niet echt een veilige optie.

Met welke methode hack je jouw telefoon of gebruik je geen code of scanner? We raden aan om dat wel te doen, want anders kunnen criminelen zonder enige moeite in je telefoon. Je moet er sowieso niet aan denken dat je telefoon wordt gestolen. Als dat toch gebeurd is, heb je mazzel als je een telefoonverzekering hebt afgesloten met aanvullende verzekering bij diefstal. Vergelijk daarom goed wat de verschillende verzekeraars vergoeden want dat kan financieel echt lonen! Onze website geeft inzicht in verzekeringen voor smartphones zoals Samsung, Sony, Huawei en iPhone.

TOP