Lancering HTC U 11

geplaatst door / 18 mei 2017 / Gepubliceerd Blog
Lancering HTC U 11

16 mei 2017 was het zo ver, HTC presenteert dan het nieuwe vlaggenschipmodel voor de smartphonelijn; de HTC U 11. De fabrikant heeft tot nu toe alleen de datum en naam U bevestigd. Maar de kenmerken en specificaties zijn toch al enige weken te vinden op het internet. Er is beeldmateriaal gepubliceerd door @Oneleaks, een twitteraar die in het verleden goede renders heeft gemaakt van nog niet aangekondigde toestellen.

Wat zijn de opvallendste zaken die wij van smartphoneverzekeringen hebben ontdekt?

Knijpgevoelig

De zijkanten van deze nieuwste HTC smartphone zijn aanraak- en drukgevoelig, door de Edge Sense. Je kan het toestel bedienen door de zijkanten aan te raken, en foto’s maken door in de zijkanten te knijpen.

360 graden video recording

As we speak, heeft HTC vanochtend een nieuwe video op haar Youtube kanaal gepubliceerd. Deze video duurt slechts 9 seconden, maar laat zien dat deze nieuwste smartphone 360 graden video recording ondersteunt. Hoe het precies in zijn werking gaat zal dinsdag aanstaande duidelijk worden. Bekijk hier alvast het filmpje:

Waterbestendig en stofwerend

De HTC U 11 voldoet hoogstwaarschijnlijk aan de IP57 rating. Dit betekent dat de smartphone waterbestendig en stofwerend is. Je kan niet met het toestel gaan zwemmen, maar een val in het zwembad moet hij toch wel overleven.

Specificaties

  • - 5,5 inch AMOLED scherm met QHD resolutie
  • - Snapdragon 835-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagcapaciteit
  • - Batterij met 3000 mAh vermogen
  • - Android 7.1.1 Nougat besturingssysteem

Nog enkele opvallende details:

  • - De HTC U 11 is uitgerust met een vingerafdruksensor
  • - Het toestel wordt uitgevoerd met de 3e generatie UltraPixel camera, wat betekent dat het een resolutie van 12-megapixel heeft. Verder heeft de camera een opvallend groot diafragma waarmee de camera lichtgevoelig is en dus ook in het donker goede prestaties levert. Tevens beschikt de HTC U 11 over een 16-megapixel selfiecamera.
  • - Er is geen hoofdtelefoonaansluiting meer, net als deze ontbrak bij de eerder uitgebracht U Ultra en U Play. Headsets sluit je voortaan aan via usb-c of via bluetooth.

Komende dinsdag horen we of alle geruchten waar zijn, wij kunnen niet wachten! De teaser genaamd “ Squeeze for the brilliant U” maakt ons alleen maar meer nieuwsgierig:

Wat vind jij van deze nieuwste smartphone? Overweeg jij om de HCT U 11 aan te schaffen? Denk dan ook na over het afsluiten van een telefoonverzekering. Het is meer dan de moeite waard om de HTC U 11 direct bij aanschaf te verzekeren. Check onze website voor de verschillende verzekeraars.

TOP