Consumenten kiezen steeds vaker sim only bij aflopen contract

Vaak neem je bij het afsluiten van een mobiel telefoon abonnement een smartphoneverzekering. Althans, één op de drie Nederlanders besluit nog altijd een smartphoneverzekering af te sluiten bij het afsluiten van een nieuwe telefoon abonnement. In dat geval verloopt vaak de verzekering op dezelfde datum als dat je contract voor de telefoon verloopt. In sommige gevallen heb je tijdens het contract je telefoon laten repareren met de verzekering, of zelfs volledig laten vervangen.

Sim only contracten

18 maart 2016 geplaatst door
Sim only contracten

Bij een sim only abonnement is natuurlijk net als bij ieder ander abonnement sprake van een contract dat je aangaat met een provider. Er zijn echter verschillende sim only contracten waar uit te kiezen valt en een voorwaarde is natuurlijk wel dat je een mobiele telefoon zonder simlock in je bezit hebt, anders kun je namelijk niet van sim only gebruik maken. Het is veelal standaard dat men bij een provider tussen 1 jaar en 2 jaar voor een contract voor sim only kan kiezen, maar wat nu ook aantrekkelijk is om te doen is een maandelijks contract.

Vergelijk smartphoneverzekeringen altijd ná het afsluiten van een telefoon abonnement

Koop je een nieuwe smartphone bij een fysieke winkel, dan zal de verkoper al snel adviseren om het toestel te verzekeren tegen schade en diefstal. Maar heeft het afsluiten van een telefoonverzekering wel nut of is het een onnodige uitgave? Kassa en de Consumentenbond hebben in het verleden al meerdere malen hun licht geworpen op wat belangrijk is. Vaak word je in een winkel direct onder druk gezet een verzekering te nemen, maar je kunt ook op een later moment online en verzekering afsluiten.

Telefoon kwijt? Tips voor wat je moet doen

Kun je je mobiele telefoon niet vinden? Hopelijk ligt de mobiele telefoon ergens thuis maar de kans bestaat ook dat de telefoon inmiddels in andermans handen is. Wat moet je doen als je je mobiele telefoon kwijt bent? In eerste instantie wordt er gezocht naar de mobiele telefoon. Bedenk waar je het laatst bent geweest en zoek vervolgens op deze plekken naar de mobiele telefoon.

Voorkom schade en verzeker uw telefoon

Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het nooit noodzakelijk zal zijn voor u om uw telefoon te laten repareren, komt het helaas steeds vaker voor dat het scherm van een toestel beschadigd raakt, of dat de telefoon bijvoorbeeld in het water valt en niet meer werkt. Naast het feit, dat de mobiele telefoons steeds vaker zonder beschermhoesje in een tas worden meegenomen, in een broekzak worden gestopt, enzovoorts, is ook het materiaal steeds kwetsbaarder worden.

Verzeker je smartwatch!

24 Juli 2015 geplaatst door
general-bg-8

Als je net een smartwatch hebt gekocht, ben je daar als het goed is erg blij mee. Het horloge ziet er prachtig uit en dat wil je voorlopig ook nog even zo houden. Het risico bij een horloge is echter wel dat er snel krassen op komen. Je stoot een keer per ongeluk, je laat ‘m een keer vallen en je zwemt er misschien wel een keer per ongeluk mee. Dat soort zaken moet je eigenlijk zien te voorkomen, maar dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Voor deze kleine hoekjes zijn er verzekeringen uitgevonden, ook voor je smartwatch.

Verleng de levensduur van je Smartphone

Je bent bezig met oriënteren om je Smartphone te verzekeren, goed bezig! Maar hopelijk zal je Smartphone niks overkomen. Smartphones zijn tegenwoordig ook zó high tech, dat je ze bijna met fluwelen handschoentjes wilt vasthouden, zo kostbaar zijn ze voor ons. Waar we vroeger onze Nokia 3310 voor de zoveelste keer van de trap lieten vallen en hem toch met een gerust hart weer oppakten, pakken we onze Smartphones tegenwoordig het liefst in met bubbeltjesplastic. Eén keer in de 3 dagen opladen is voor de meesten onder ons bovendien ook echt verleden tijd, aan het einde van de dag zijn we alweer opzoek naar een mooi stopcontact.

TOP