Iphone 7, waar is het toestel wel en niet tegen bestand

geplaatst door / 31 augustus 2017 / Gepubliceerd Blog
Iphone 7, waar is het toestel wel en niet tegen bestand

Zodra er een weer nieuwe iPhone op de markt verschijnt, voelen een aantal youtubers zich geroepen het nieuwe apparaat eens flink uit te testen. We willen natuurlijk allemaal zo snel mogelijk weten of het toestel echt zo geweldig is als Apple beweert. De (soms bizarre) tests waaraan de iPhone wordt onderworpen, geven je wel direct een duidelijk beeld waartegen hij wel of juist niet bestand is. Wij hebben deze filmpjes alvast voor je bekeken en daar een conclusie uit kunnen trekken: wat kun je zonder problemen met je nieuwe telefoon doen en wat kun je beter laten!

De hamertest

Het is niet het eerste en het zal ook zeker niet het laatste toestel zijn, dat aan deze test wordt blootgesteld: de hamertest. Hierbij bewerken ze het apparaat met een hamer. Ook de iPhone 7 heeft deze test ondergaan en helaas is hij daar niet ongeschonden vanaf gekomen. Al vrij snel besloot het scherm ermee op te houden, terwijl er niet eens met volle kracht op werd geslagen! Nu zal de gemiddelde iPhone gebruiker geen hamer op zijn scherm loslaten, dus de kans dat je scherm op deze manier sneuvelt is relatief klein.

De watertest

Apple gaat er maar wat trots op: ze hebben een waterdichte telefoon kunnen produceren. De droom van elke smartphone gebruiker, want zeg nu eens eerlijk, wie heeft er nog nooit zijn telefoon kopje onder laten gaan? Ook dit is natuurlijk uitgebreid getest en wat blijkt: Apple heeft geen woord gelogen! Het toilet, het zwembad en de zee de iPhone overleeft het allemaal en hij werkt na de test gewoon weer als vanouds. Echt geweldig!

De buigtest

Je kent het vast wel, je bent op je toestel gaan zitten! Een flinke barst in je scherm en als je nog meer pech hebt zelfs het hele toestel doormidden. Dat gaat je met de iPhone 7 niet gebeuren! Het frame is extra stevig gemaakt om dit te voorkomen. Toch kleeft er wel een klein nadeel aan, als het toestel te ver buigt en de achterkant los komt kan het zo zijn dat de lijm loskomt. Die lijm zorgt er uiteraard voor dat je toestel waterdicht is! Conclusie: je kunt maar beter niet op je telefoon gaan zitten...

Laten vallen van grote hoogte

Ongeluk nummer 1: het laten vallen van je smartphone. Soms heb je geluk en blijft je scherm heel, maar veel vaker is je hele scherm gebarsten. Natuurlijk is er ook getest hoe sterk de iPhone 7 nu precies is en of het verstandig is hem te laten vallen. Een aantal youtubers besloot een drone te gebruiken voor deze test en heeft de iPhone van honderden meters hoogte naar beneden laten vallen. Het zal vast geen verrassing zijn dat het scherm aan gruzelementen lag, maar verrassend genoeg waren de achterkant en de camera nog wel helemaal heel! Dat wil toch wel zeggen dat het een ontzettend stevig toestel is, als het een crash van honderden meters hoogte overleefd.

Hoe je het ook wendt of keert, geen enkel toestel is onverwoestbaar helaas. Al komt de iPhone erg goed uit de test, een ongelukje waarbij het toestel toch schade oploopt, kan in een oogwenk gebeuren. Als je net de pech hebt dat hij ongelukkig terecht komt en je scherm barst, dan zul je toch op zoek moeten naar een reparateur om de telefoon te laten repareren. En mocht dat helemaal niet meer mogelijk zijn, kun je weer op zoek naar een nieuwe telefoon. Ik denk dat de beste optie is dat je zuinig bent op je toestel en je best doet hem zo min mogelijk te beschadigen. Een stevig hoesje is daarbij ook geen overbodige luxe, dat kan net dat beetje extra stevigheid geven en zorgen dat je toestel wat langer overleefd.

TOP