Je gaat anders lopen door de smartphones

geplaatst door / 13 juli 2017 / Gepubliceerd Blog
Je gaat anders lopen door de smartphones

De komst van smartphones heeft de wereld op zijn kop gezet. In 2002 kwam Blackberry al met een smartphone, waar zakenmensen mee konden internetten en mailen. Wist je dat het ‘pingen’ op de Blackberry voorloper was van het ongekend populaire Whatsapp? Maar een echte revolutie was er in 2007 toen Apple zijn iPhone uitbracht. Tien jaar later en we weten niet beter dan dat je dag en nacht je smartphone bij je hebt.

Na sms-nek nu ook telefoon-loopje

Helaas heeft deze revolutie al enkele jaren het begrip ‘sms-nek’ opgeleverd. Dit betekent dat je gedurende de dag veelvuldig voorovergebogen zit om naar je telefoonscherm te kijken. Hierdoor worden je nek, schouder en rugspieren overmatig belast, waardoor he last krijgen van verschillende klachten. Zoals hoofdpijn en spierpijn. Nu blijkt uit onderzoek van de Anglia Ruskin Universiteit uit Engeland, dat ook onze manier van lopen is veranderd.

Je gaat langzamer bewegen tijdens het telefoneren

Tijdens het onderzoek is er gekeken naar het looppatroon van bellende, lezende en sms-ende personen. Dit is vergeleken met mensen die zonder telefoon liepen. Beide groepen hebben een looproute gevolgd, waarbij ze over een object moesten lopen. Dit object moest een stoeprand voorstellen. Nu zal het je niet verbazen, maar de groep die bezig was met hun telefoon, keek minder lang naar het object. Tot wel 61% werd er minder goed opgelet! Een ander resultaat was dat mensen met de telefoon 40% langzamer bewegen en het been 18% hoger optilt dan de groep zonder telefoon. Blijkbaar kan je niet op hetzelfde tempo blijven lopen als je bezig bent met je telefoon en compenseer je dit door langzamer te gaan lopen. Je neemt waarschijnlijk hogere stappen over het object, om je niet kan inschatten hoe hoog het object ligt. Daarom neem je het zekere voor het onzekere en neem je een te hoge stap.

Herkenbaar?

Herken je dit ook bij jouw manier van lopen als je aan het telefoneren bent? Ik ben in elk geval wel een aantal keren tegen iemand anders opgebotst omdat ik op mijn telefoonscherm keek. Niet zo slim dus! Gelukkig kon ik mijn telefoon goed vasthouden, want ik zou echt balen als mijn telefoon dan was gevallen en kapot was gegaan. Gelukkig kan je jezelf verzekeren met een telefoonverzekering. Door je smartphone te verzekeren, ben je verzekerd voor valschade. Nog geen telefoonverzekering? Sluit dan vandaag nog de beste smartphone verzekering af voor je iPhone, Samsung of Sony toestel.

TOP