Kapotte smartphone: wat te doen? (Stappenplan)en

geplaatst door / 2 februari / Gepubliceerd Blog
Het beste moment voor een telefoon verzekering

Help! Je dacht dat het jou nooit zou gebeuren, maar it happened: jouw telefoon is kapot. Of hij nu in gruzelementen op de grond ligt, je touchscreen het niet meer doet of hij in de wc is gevallen, hij moet gerepareerd worden. In alle stress weet je even niet wat je ermee aan moet. Één ding is zeker: je wil hem zo snel mogelijk terug. Volg dit stappenplan voor Eerste Hulp Bij Smartphoneschade.

1. Constateer de schade

Probeer je hoofd koel te houden! Het is niet gek dat je in paniek raakt als jouw baby aan diggelen ligt, maar dit is een belangrijke stap. En red hem natuurlijk uit het water als dat het geval is. Doet hij het nog? Is het een plaatselijke beschadiging, of is er helemaal niets meer mee te beginnen? Dat bepaalt natuurlijk de urgentie van de reparatie.

2. Red (waar kan) je gegevens

Staat jouw telefoon op het punt te gaan ontploffen, of is er op de een of andere manier reden tot paniek? Red je gegevens! Natuurlijk raden we iedereen aan om altijd een backup te maken (in geval van iPhone, gebruik je iCloud!). Mocht je dat niet hebben is het slim om – als het nog kan – je belangrijke gegevens te redden. Tijdens reparatie worden telefoons vaak helemaal teruggezet naar fabrieksinstellingen en is alles weg.

3. Check of je bent verzekerd

Belangrijk! Heb jij een telefoonverzekering? Dan is de kans groot dat (een deel van) de schade wordt vergoed. Mazzeltje! Maar heb je dat niet? Zoek dan uit of de schade bij jouw inboedelverzekering gehaald kan worden. Scheelt je zelf weer die kosten. Daarnaast is het natuurlijk altijd beter om hem te laten repareren door een officieel punt dan door de toko op de hoek.

4. Maak foto’s van de schade (indien mogelijk)

Dit kan natuurlijk niet meer met je eigen smartphone, maar zoek iets anders dat foto’s kan maken! Als je bijvoorbeeld valschade (of diefstalschade) hebt, vraagt de verzekering hier soms om. Daarnaast is het goed voor jezelf om een beeld te hebben van de telefoon in de toestand dat je hem hebt weggebracht. Je weet maar nooit hoe ‘ie terugkomt.

5. Regel een leentelefoon

Je kan natuurlijk niet zonder, dus regel zo snel mogelijk een vervanger om toch online te kunnen blijven! Bij sommige telefoonwinkels of verzekeringen krijg je automatisch – of voor een kleine vergoeding – een leentoestel zo lang je de jouwe kwijt bent.

6. Sluit na reparatie een smartphoneverzekering af

Wijze les nummer 6: regel na terugkomst van jouw gerepareerde smartphone direct een verzekering als je die nog niet hebt. We nemen aan dat je wel geleerd hebt van de schade. Dat wil je niet nog een keer helemaal zelf betalen!

Op onze website vind je verschillende aanbieders van smartphoneverzekeringen voor verschillende telefoons. Check it out voordat het te laat is!

TOP