Laatste redmiddel als je smartphone niet meer aan gaat

geplaatst door / 20 april 2017 / Gepubliceerd Blog
Laatste redmiddel als je smartphone niet meer aan gaat

Je denkt even je Facebook te checken of een appje te versturen, maar je telefoon gaat niet meer aan. Het scherm blijft zwart, terwijl hij het even terug nog gewoon deed. Wat nu? Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. In deze blog geven we je vier tips die je kan toepassen als laatste redmiddel.

1. Verwijder de aangesloten accessoires

De oorzaak van het zwarte scherm kan heel makkelijk zijn. Gebruik je bijvoorbeeld een onofficieel oplaadsnoer om je telefoon op te laden? Da kan het zijn dat de smartphone hier niet goed op reageert, of sterker nog, niet oplaadt door de kabel. Probeer dus altijd een officiële lader te gebruiken. Gaat je telefoon nog steeds niet aan? Lees dan verder.

2. Sluit de lader aan

Natuurlijk kan het probleem ook veroorzaakt worden door een lege accu. Laadt de telefoon eens op en probeer hem opnieuw op te starten. Een tip is om de telefoon een wat langere tijd aan de oplader te laten liggen. Als de smartphone onverwachts op een hoog accupercentage uitvalt is het slim om hem eens te laten checken.

3. Reset het toestel

Nog steeds geen succes? Tijd om het toestel te resetten. Hierbij dwing je de telefoon zichzelf volledig opnieuw op te starten. Bij een iPhone 6 of ouder doe je dit door de homebutton en de volumeknop tegelijk in te drukken. Bij een nieuwere iPhone is dit de volumeknop en de vergrendelingsknop. Bij Androidtoestellen zijn er meerdere manieren om het uit te voeren. Dit kan per toestel verschillen. In de meeste gevallen doe je dit door de powerknop en de volumeknop (een tijdje) tegelijk in te drukken.

4. Terug naar fabrieksinstellingen

Het laatste redmiddel is je smartphone terugzetten naar fabrieksinstellingen. Meestal doe je dit in je menu, maar het kan ook zonder een werkende telefoon. Met een iPhone doe je dit via ‘herstel iPhone’ in iTunes op je computer. Bij Android start je de telefoon in recovery-modus op door de power- en volumeknop ingedrukt te houden. Je ziet dan een menu, waarbij je voor ‘factory reset’ moet kiezen.

Een kapotte smartphone is voor veel eigenaren een regelrechte ramp. Vaak komt het dan ook op een onverwachts moment en als je net krap bij kas zit. Overweeg daarom eens een telefoon verzekering. Dan weet je dat je smartphone in goede handen is tijdens de reparatie én bespaar je veel kosten!

Check onze website voor meer informatie, alle verzekeringen en verschillende verzekeraars. Sluit vandaag nog gemakkelijk en online een telefoonverzekering af!

TOP