Last van een trage android?

geplaatst door / 4 januari 2018 / Gepubliceerd Blog
Last van een trage android?

Hoe langer je jouw android toestel hebt, hoe trager hij lijkt te worden. Net na aankooop van je nieuwe telefoon ben je er blij mee. Maar hoe langer je er gebruik van maakt, hoe langzamer hij wordt. Hoe kan dit nu en hoe voorkom je dit?

Apps (1)

Wist je dat je ook lichtere versies van apps kan downloaden? Deze lichtere apps nemen minder ruimte in beslag en werken een stuk sneller. In eerste instantie zijn deze apps ontwikkeld voor landen waar de smartphones nog niet zo zijn ingeburgerd, zoals bij ons. Apps zoals die van Facebook, Twitter en Skype hebben een lichtere variant.

Apps (2)

We hebben niet voor niks een smartphone, want daar gebruik je jouw apps op. Maar hoeveel procent van de gedownloade apps gebruik je nu regelmatig of zijn noodzakelijk? Alle apps nemen ruimte in op je telefoon, en zijn misschien continu gegevens aan het bijwerken. Hierdoor word je telefoon langzamer. Je kan ervoor kiezen om apps te verwijderen, vooral de apps die je nooit gebruikt. Daarnaast kan je instellen dat je onnodige apps uitschakelt.

Bluetooth

Controleer eens of jouw bluetooth aanstaat. Grote kans dat dit het geval is. Het is een handige functie om jouw smartphone te verbinden aan andere apparaten. Maar het zorgt er ook voor dat je batterij leeg wordt gezogen. Denk hier dus aan als je bluetooth aan hebt gezet, dus schakel het ook weer uit!

Update software

et als bij iPhones, hebben andere fabrikanten ook regelmatig nieuwe updates voor hun smartphones. Vergeet deze updates niet bij te werken. In deze software updates zitten bijvoorbeeld bug fixes en verbeteringen. Hierdoor gaat je telefoon weer sneller werken. Het is wel aan te raden om niet direct de nieuwste updates uit te voeren. Dit in verband met negatieve berichten over een update. Wacht een paar weken en voer dan de update uit

Hoeveel apps staan er op jouw smartphone? Waarschijnlijk wel meer dan 30, en je gebruikt je telefoon dagelijks heel intensief. Wat als er schade aan je smartphone is? En je niet direct het geld hebt om deze schade te laten repareren? Dan kan je jouw telefoon een tijd niet gebruiken! Of heb je al een smartphone verzekering voor je Samsung, Huawei of iPhone afgesloten? Dan hoef je je nergens druk om te maken en worden reparatiekosten vergoed. Je kan zelfs een leentelefoon krijgen! Sluit vandaag nog je smartphone verzekering online af.

TOP