Maak jij een back-up van je iPhone?

geplaatst door / 30 november 2018 / Gepubliceerd Blog
Maak jij een back-up van je iPhone?

Wist je dat je van jouw iPhone een back-up kan maken? Wanneer er iets gebeurt met je telefoon zijn al je gegevens toch veilig in de cloud opgeslagen. Zo ben je dus geen data kwijt, en kan je ook weer terughalen. Maak je nog geen gebruik van de iCloud functie op je smartphone? Volg dan de stappen hieronder, het neemt maar een paar minuten in beslag van je kostbare tijd.

Verbonden met wifi

Het is simpel om een iCloud kopie te maken van je iPhone. Het is wel een voorwaarde dat je verbonden bent met een wifi netwerk. Ga als eerste naar de instellingen op je smartphone (grijs icoon). Daar aangekomen druk je op je eigen naam, is ooit al een keer door je ingesteld toen je jouw iPhone voor het eerst aan deed. Wanneer je jouw iOS nooit bijwerkt, en je niet jouw naam ziet verschijnen ga je naar Instellingen > iCloud.

Een paar keer drukken en klaar

Vervolgens ga naar iCloud reservekopie, of naar Reservekopie. Het is trouwens wel aan te bevelen om jouw iPhone regelmatig bij te werken met de laatste iOS update. Wist je dat er bugs eruit worden gehaald, vandaar dat we altijd aanraden om je iOS zo actueel mogelijk te hebben. Zet de kopie aan en wacht tot je de melding “Maak nu reservekopie” krijgt. Klik hierop en blijf verbonden met de wifi totdat de back-up voltooid is.

Je kan elke keer terugzien wanneer je voor het laatst een back-up hebt gemaakt. Zolang je de functie ingeschakeld houdt, wordt er dagelijks een back-up voor je gemaakt, zonder dat je zelf wat hoeft te doen. Handig toch? Heb je er ook al aan gedacht om een smartphone verzekering voor je iPhone af te sluiten? Dan ben je verzekerd voor diefstal of schade aan je iPhone 8, iPhone X, of 1 van die andere modellen. Sluit vandaag nog online de telefoonverzekering af!

TOP