Onbeperkte databundels smartphones

geplaatst door / 24 mei 2017 / Gepubliceerd Blog
Onbeperkte databundels smartphones

Weet je nog, vroeger (toen alles beter was) toen smartphones net bestonden en het idee dat je internet gebruikt op je telefoon nieuw was. Toen had je nog onbeperkte data abonnementen. En betaalde je alleen voor extra belminuten en sms’jes.
Leuk voor de gebruiker, maar de telecomproviders hadden al snel last van overbelaste netwerken. Daarom werd al vrij snel datalimieten ingevoerd en werd je beperkt in snelheid, of kreeg je aan het eind van de maand een behoorlijk hoge rekening. Daardoor was het niet meer mogelijk om tv-programma’s of muziek te streamen zonder je maandlimiet in de gaten te houden.

Inmiddels heeft T-Mobile, maar ook Tele2 een onbeperkte databundel geïntroduceerd. En is de strijd om de consument losgebarsten.

Het abonnement bij Tele2 heet Unlimited, en – zoals zijn naam al doet vermoeden – biedt onbeperkte data, bellen en sms’en. Je krijgt dagelijks 5GB aan data. Als dat op is stuur je Tele2 een sms en krijg je er weer 1 GB aan data bij. Dit mag je onbeperkt blijven aanvragen. De bel- en databundels zijn vanaf 8 juni in heel Europa geldig, met een limiet van 6GB per maand om in Europa te gebruiken. Kosten: € 25,- per maand.

Go-Unlimited, dat is de naam van het abonnement bij T-Mobile. Ook hier krijg je per dag 5GB om in Nederland te gebruiken. Via de eigen T-Mobile app kan je onbeperkt 1GB vragen. In Europa krijg je maandelijks 10GB om te gebruiken. Kosten: € 35,- per maand.

Hiermee lijkt de deur geopend voor andere providers om met een soortgelijk abonnement of ander alternatief te komen. Wij zijn in elk geval benieuwd of en zo ja, wanneer Vodafone en KPN met een reactie komen.

Overweeg jij om over te stappen naar een onbeperkte databundel? Denk dan gelijk na of de verzekering van je smartphone nog up to date is of dat het sowieso handig is om een smartphoneverzekering af te sluiten. Je vindt bij ons meerdere verzekeraars voor allerlei smartphone modellen!

TOP