Prijsverlaging: Apple vervangt jouw iPhone accu voor slecht EUR 29

geplaatst door / 11 januari 2018 / Gepubliceerd Blog
Prijsverlaging: Apple vervangt jouw iPhone accu voor slecht EUR 29

Apple is 2018 goed begonnen door het uitbrengen van een persbericht. Namelijk dat er een vervangingsprogramma komt voor de iPhone accu. Heb jij de iPhone 6 of nieuwer dan kan je voor 29 euro de batterij laten vervangen voor een nieuwe batterij. Voorheen bedroegen de kosten 89 euro.

Prijsverlaging vervangen iPhone batterij

De prijsverlaging is alleen dit jaar geldig, en wordt ook in Nederland gehanteerd. Je moet dan wel naar een Apple Store of een erkend servicepunt gaan. Je kan via de website van Apple een afspraak hiervoor inplannen. Of je stuurt jouw iPhone op voor deze reparatie. Apple vergoedt de verzendkosten. Maar dan zit je dus wel even zonder telefoon. Het is handiger om naar de store of naar een servicepunt te gaan.

Onvoorwaardelijk vervangen

Wist je al dat Apple de batterij onvoorwaardelijk vervangt? In dit geval betekent onvoorwaardelijk dat alle batterijen vervangen worden, ook al is de batterij nog in orde. Apple test namelijk eerst altijd de batterij. Hierbij gold eerst dat als de batterij nog meer dan 80 procent originele capaciteit had, de batterij niet vervangen werd. Maar nu geldt dat vanaf heden het dus wel wordt vervangen. Je mag dus niet meer worden geweigerd aan de balie, ook al wil je de batterij alleen uit voorzorg vervangen. Heb je een barst in je scherm? Ook dan wordt de accu gewoon vervangen, maar het scherm natuurlijk niet. Daar heb je als het goed is een iPhone-verzekering voor afgesloten!

Waarom doet Apple dit? Deze service zijn we om eerlijk te zijn niet gewend van Apple. Reden dat ze dit charme offensief hebben ingezet komt omdat in de media veel nieuwsberichten zijn verschenen over versleten accu’s. Apple vertraagt namelijk iPhones met versleten accu’s. Hierdoor gaan de telefoons langer mee en worden onverwachte uitvallen van de iPhones voorkomen, wat natuurlijk goede marketing is. Want iPhones kunnen zo jarenlang mee gaan. Maar, zo schrijft Apple in een open brief, dit is nooit opzettelijk gebeurd. En ook niet om gebruikers te stimuleren een nieuwe iPhone aan te schaffen.

Hoe dan ook, wij hebben er nu wel profijt van. Dus heb je een iPhone 6 of nieuwer, laat de batterij vervangen. Heb je een iPhone 8 of iPhone X? Dan zal het vast niet nodig zijn, zo gloednieuw zijn deze smartphones!

TOP