Smartphones vallen niet meer in de inboedelverzekering

geplaatst door / 27 juli 2017 / Gepubliceerd Blog
Smartphones vallen niet meer in de inboedelverzekering

Breaking news begin juli; verzekeraars hebben massaal de smartphone uit de inboedelverzekering gehaald. De stijging van het aantal smartphone schadeclaims was dusdanig hoog dat het een te grote financiƫle strop is geworden. Verzekeraar Unigarant liet weten dat ze in 2011 ongeveer 500 claims had, tegenover 8500 claims in 2016.

Teveel claims

Naast Unigarant hebben ook Inshared, Ditzo, ING en ASR schade aan de smartphone uit de inboedelverzekering gehaald. Je bent nu alleen nog verzekerd tegen smartphone schade door klassieke oorzaken zoals brand, storm en diefstal. Voor een gevallen en verdronken telefoon moet je vanaf nu een aparte polis afsluiten. De reden dat de verzekeraars deze wijziging hebben doorgevoerd was dat schadepost ontzettend is opgelopen. Hier zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen. Smartphones zijn in aantallen gestegen, smartphones zijn duurder geworden en er heerst meer claimbewustheid onder de consument. Om te zorgen dat de premie voor de inboedelverzekering niet omhoog gaat voor alle consumenten, is daarom deze maatregel genomen. Hiermee voorkomen de verzekeraars klanten te duperen die wel voorzicht met hun telefoon omgaan.

Voorkomen van onterechte claims

Wat een rol speelt is dat verzekeraars vermoeden dat een deel van de claims onterecht wordt ingediend. Er wordt dan door de verzekerde aangegeven dat de smartphone binnenshuis is gevallen op de vloer, of in het toilet. Terwijl in werkelijkheid de telefoon buiten is gevallen of in het water terecht is gekomen. En dan valt het natuurlijk niet binnen de inboedelverzekering. Maar verzekeraars kunnen dit niet controleren of bewijzen, waardoor ze er nu voor hebben gekozen smartphones niet meer standaard te verzekeren. Je kan wel een elektronica polis afsluiten, maar die kosten zijn net zo hoog als een standaard inboedelverzekering.

Sluit vandaag nog een smartphone verzekering af

Heb je er al aan gedacht om een smartphone verzekering af te sluiten? Met deze telefoon verzekering ben je altijd verzekerd tegen schade, ook buiten huis. Loop geen risico nu verzekeraard de voorwaarden wijzigen bij de inboedelverzekering. Kijk snel voor een verzekering voor bijvoorbeeld jouw Samsung, iPhone of Google Nexus.

TOP