Telefoonverzekering afsluiten: 6 tips

geplaatst door / 23 februari / Gepubliceerd Blog
Het beste moment voor een telefoon verzekering

Een nieuwe telefoon, een (nieuwe) verzekering? Door de bomen zie je bijna het bos niet meer. Daardoor ben je als klant makkelijk te vangen door verkopers. Houd het zelf in de hand en maak daarbij gebruik van deze tips. Deze blog bevat 6 tips voor het verzekeren van een smartphone. Zie het als een stappenplan voor het afsluiten van een telefoonverzekering.

Tip 1: Ga na of je een verzekering nodig hebt.

Het is handig om je telefoon te verzekeren, maar het kost ook geld. Een Nokia 3310 verzekeren heeft minder zin dan het verzekeren van een iPhone. Ga dus eerst na of jouw telefoon waardevol genoeg is om aan een verzekering te beginnen.

Tip 2: Check of een verzekering voor jou rendabel is.

Je kan van te voren natuurlijk niet voorspellen of jouw telefoon kapot zal gaan. Weeg de maandpremie af tegen de kosten van een eventuele reparatie. Als je van jezelf weet dat je een beetje lomp bent, dan is een smartphoneverzekering sowieso geen overbodige luxe ;-)

Tip 3: Sluit de verzekering niet bij aankoop in de winkel af.

Ga niet te snel in op de mooie woorden van de verkoper in de winkel. Een verzekering daar is altijd een stuk duurder dan dat je hem bijvoorbeeld op internet afsluit. Trap er dus niet te snel in!

Tip 4: Bepaal wat je er maximaal aan wil uitgeven.

Wat kan jij missen in de maand? En hoe veel wil je kwijt zijn aan het eigen risico? Maak voor jezelf een kostenplaatje voordat je roekeloos ja zegt tegen een verzekeraar.

Tip 5: Vergelijk de verschillende verzekeraars.

De ene verzekering is de ander niet. Zo betaal je bij de ene verzekeraar de hoofdprijs, terwijl je bij de ander hetzelfde krijgt voor minder geld. Kies dus niet de eerste en de beste. Een beetje research kan geen kwaad voor je portemonnee.

Tip 6: Check de mogelijkheden van dekkingen.

Een standaard telefoonverzekering is voor veel mensen genoeg, maar er zijn ook verschillende aanvullende dekkingen beschikbaar. Kijk dus hoe goed je verzekering bepaalde zaken (bijvoorbeeld diefstal en waterschade) dekt.

De mogelijkheden zijn enorm! Op onze website vind je verschillende verzekeraars voor merken als Samsung en Huawei en helpen we je op weg. Ook sluit je hier gemakkelijk en snel een telefoonverzekering af die bij je past.

TOP