Tips om je batterijduur te verlengen

geplaatst door / 12 oktober 2018 / Gepubliceerd Blog
Tips om je batterijduur te verlengen

Hoe vaak laad jij je telefoon op per dag? Eenmaal, twee keer, of zelfs nog vaker? Ondanks dat fabrikanten zoals Apple en Samsung de batterijduur blijven verlengen, is het nog niet voldoende. Althans, dat vinden gebruikers van smartphones. Niet zo verwonderlijk, want we gebruiken onze smartphone niet alleen meer om te bellen en te appen. Tegenwoordig kijken we hele series van Netflix op de smartphone, filmen we met de camera onze levens en plaatsen we dit als vlog op Youtube. En tussendoor spelen we verschillende games. Kortom, we vragen ook wel heel veel van die batterij. Daarom geven wij een aantal tips om te zorgen dat je telefoonbatterij langer mee gaat!

Instellingen op je smartphone bijwerken

Er zijn momenten dat je jouw telefoon minder gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens werktijd. Het is dan handig om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten. Je verbindt dan niet constant met 3G of 4G of het wifinetwerk, wat uren aan batterijduur kan schelen. Verder kan je instellen dat je apps niet automatisch informatie ophalen, denk bijvoorbeeld aan het binnenhalen van e-mails. Stel dan in dat je maar 1 keer per dag je mail binnen wilt halen. Tot slot kan je instellen dat je de gps-locatie van gebruiker (jij dus) niet telkens wilt laten bepalen door apps. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je een nieuwe post op Facebook plaatst. Bij het plaatsen van een nieuw bericht laat Facebook de locatie zien van de plaatser. Maar wees eerlijk, hoe vaak per dag plaats je een nieuwe post op Facebook, en hoe vaak per dag check je nieuwe berichten? Niet in verhouding, en daarom is het zonde dat de app continu de locatie blijft ophalen. Ga daarom naar de instellingen van de smartphone en geef apps geen toestemming om locaties te gebruiken.

Simpele tips

Waar veel mensen niet aan denken is dat er ook een energie-bespaarmodus op je smartphone zit. Die is er niet voor niets. In deze modus worden processen uitgeschakeld die niet essentieel zijn voor het functioneren van je telefoon. Terwijl je in deze modus wel bereikbaar bent en je telefoon kan gebruiken. Dit in tegenstelling tot de vliegtuigmodus. Ook kan je instellen dat je scherm zich sneller afsluit. Hoe sneller het beeldscherm wordt afgesloten, hoe meer energie je bespaart. Let er wel op dat je het scherm niet te snel afsluit en je jouw telefoon niet meer lekker kan gebruiken.

En anders kan je nog altijd een powerbank in je tas meenemen om tussendoor bij te laden. Of een kabeltje, werkt ook perfect hoor. Maar was als je telefoon opeens niet meer wilt opladen?! Het kan zijn dat er een defect is opgetreden en je smartphone gerepareerd moet worden. Je wilt dat dit zo snel mogelijk gebeurt, zodat je weer bereikbaar bent. Zorg er daarom voor dat je een telefoonverzekering hebt afgesloten. Dan krijg je de kosten voor de reparatie vergoed. Nog geen smartphone verzekering voor je geliefde iPhone of Samsung smartphone? Sluit deze vandaag nog af, je hebt een smartphone verzekering al vanaf € 2,91 per maand!

TOP