Is mijn smartphone verzekerd bij inboedel?

geplaatst door / 20 december / Gepubliceerd Blog
Is mijn smartphone verzekerd bij inboedel?

Tegenwoordig zijn er in ieder huishouden wel één of meer smartphones te vinden. Valt schade aan deze telefoons dan ook onder de inboedelverzekering? Maakt een inboedelverzekering een telefoonverzekering zinloos? Lees er alles over in deze blog.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering die huiseigenaren afsluiten om de spullen binnenshuis te verzekeren tegen bijvoorbeeld inbraak, vandalisme of brand/waterschade. Ook bij een inboedelverzekering heb je verschillende gradaties. Zo kan je zelf bepalen in hoeverre je jouw spullen wil verzekeren. In de meeste basisgevallen hoort een smartphone er ook bij, maar dat betekent niet dat jouw telefoon dan volledig verzekerd is.

Valt telefoon onder inboedelverzekering?

Als jouw geliefde iPhone of Samsung schade oploopt, kan je je inderdaad beroepen op de (basis) inboedelverzekering. Het gaat dan wel om schade die door anderen is aangebracht of als er sprake is van diefstal. Val-, stoot- of waterschade zijn dus niet altijd meeverzekerd in de inboedelverzekering. Ook schade die jouw telefoon oploopt buitenshuis zal de inboedelverzekering niet vergoeden. Deze situaties worden vaker wel vergoed bij een all-risk verzekering.

Het blijft per inboedelverzekering en verzekeraar verschillend wat er wordt gedekt en hoe veel geld je vergoed krijgt. Om zeker te zijn dat jouw telefoon volledig verzekerd is, sluit je via onze website gemakkelijk een smartphoneverzekering op maat af!

TOP