Telefoon verzekeren op reis

geplaatst door / 6 januari / Gepubliceerd Blog
Telefoon verzekeren op reis

Je telefoon verzekeren op reis? Slimme zet! Helemaal als je weet dat telefoons en vakanties niet altijd goed samen gaan. Is een telefoon verzekering ook geldig in het buitenland? Of wordt een smartphone standaard vergoed via een reisverzekering? Deze blogpost vertelt je er alles over. Prettige reis!

Smartphone vergoed bij telefoonverzekering?

Goed nieuws voor iedereen met een smartphoneverzekering! Bij de meeste telefoonverzekeringen geldt er namelijk een werelddekking. Dat betekent dat jouw verzekering ook geldig is buiten de Nederlandse grenzen en je gedekt bent tegen schade en diefstal. Ideaal dus, dan hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, dus controleer het altijd bij jouw verzekeraar voordat je op reis gaat.

Wanneer jouw telefoonverzekering geen buitenlanddekking heeft, kan je eventueel een reisverzekering afsluiten. Maar let op: ook bij die verzekeringen geldt dat niet in alle gevallen de schade wordt vergoed.

Smartphone vergoed bij reisverzekering?

Omdat tegenwoordig iedereen een smartphone gebruikt voor meer dan bellen, gebeuren er ook steeds meer ongelukjes op vakantie (diefstal, waterschade). Als je slim bent, sluit je voor je op reis gaat ook een reisverzekering af. Die dekt namelijk de meeste schade aan jouw spullen als je op reis bent. Dit geldt vaak ook voor de smartphone. Echter, er zijn aanbieders van reisverzekeringen die helemaal geen schade, óf maar een heel klein deel van de schade aan jouw telefoon vergoeden. Check voor vertrek dus altijd de polisvoorwaarde van de reisverzekering of jij – in geval van pech – wel een vergoeding krijgt voor schade aan jouw telefoon.

Om helemaal zeker te zijn sluit je dus een smartphoneverzekering af met buitenland dekking. Op onze website vind je een overzicht met verschillende aanbieders voor o.a. Huawei, Sony, Samsung, iPhone. Je sluit gemakkelijk online de beste verzekering af voordat je op reis gaat!

TOP