Waarom prepaid kiezen?

geplaatst door / 20 augustus 2017 / Gepubliceerd Blog

Bij prepaid worden geen vaste maandelijkse kosten betaald. Prepaid betekend: je betaalt van tevoren. Het bestaat uit een simkaart die in elke telefoon kan worden gestoken, met een beltegoed dat langzamerhand wordt opgemaakt door telefoontjes, sms’jes en het gebruik van mobiel internet. Als het geld op is, kan nieuw beltegoed worden bijgekocht.

Het is met prepaid zaak om het aantal gebruikte belminuten in de gaten te houden, want als het op is dan kan je niet meer bellen, totdat er weer beltegoed wordt gekocht. Je kan dan nog wel gebeld worden door andere, je blijft dus altijd bereikbaar.

Een groot voordeel van prepaid, is dat je gebruik kan maken van nummerbehoud. Dit houdt in dat je huidige telefoonnummer gewoon gebruikt kan blijven worden met een prepaid sim kaart.

Welke aanbieder het goedkoopst is, ligt aan je verbruik. Sommige aanbieders zijn goedkoper met bellen naar mobiele nummers, anderen goedkoper met het bellen naar het buitenland en er zijn ook andere die speciale tarieven hebben voor mensen die veel bellen en veel sms’jes sturen. Om erachter te komen kan je op verschillende websites/ winkels vergelijken welke prepaid aanbieder het goedkoopst is.

Keuzevrijheid en kostenbeheersing, daar draait het om met prepaid. Wie kiest voor prepaid om deze redenen, kiest ook vaak voor een telefoon die minder kost. Onder de honderd euro zijn er verschillende goede mobiele telefoons te koop, en onder de twee- of driehonderd euro zijn er degelijke smartphones die voorzien zijn van alle functies.

Hopelijk ben je in deze tekst voldoende geïnformeerd over de voordelen van een prepaid. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen, maar er zijn ook nadelen. Wat je het beste kan doen is gaan vergelijken welke prepaid het best bij jou past en die kopen.

TOP