Wat je moet doen als je een nieuwe smartphone hebt

geplaatst door / 23 november 2018 / Gepubliceerd Blog
Wat je moet doen als je een nieuwe smartphone hebt

De laatste maanden zijn er veel nieuwe smartphones uitgebracht. Denk maar aan de iPhone X, iPhone 8, en de OnePlus 5T. Je wilt natuurlijk niet dat er iets met je nieuwe smartphone gebeurt. Daarom heb je – als het goed is – al een smartphoneverzekering afgesloten voor je nieuwste lieveling. Nee, je moet er niet aan denken dat je telefoon valt en stuk gaat. Maar je wilt ook niet dat ongenode gasten zomaar in je smartphone gaan neuzen. Daarom hebben we een paar tips voor je verzameld over hoe je ongewenst bezoek buiten je smartphone deur houdt!

Smartphone vergrendeling

Het lijkt zo simpel, vergrendel je smartphone! Maar veel mensen nemen hier niet de tijd voor, en denken “dat doe ik nog wel een keer”. Ze realiseren zich onvoldoende hoeveel risico ze lopen als hun telefoon niet is vergrendeld. Je kan je telefoon op verschillende manieren vergrendelen. Dit kan bijvoorbeeld door ouderwets een pincode in te stellen. Je kan verder kiezen voor een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Dit laatste is natuurlijk het geval bij de iPhone X. Experts geven aan dat als je meerdere vergrendelmethodes gebruikt, je jouw smartphone het beste beschermd.

Display instellingen

Hoe lang duurt het bij jouw smartphone voordat de vergrendeling actief wordt? Je kan dit namelijk handmatig instellen in de instellingen. Bedenk daarbij goed hoe vaak je jouw telefoon wilt ontgrendelen. Je hebt geen zin om elke minuut de telefoon te ontgrendelen. Maar hoe langer er geen vergrendeling actief wordt, hoe groter de kans wordt dat iemand anders gaat rondneuzen in je telefoon.

Praat tegen je smartphone

Wist je dat je bij zowel Android als bij Apple smartphones je jouw smartphone kan ontgrendelen door middel van spraak? Bij Android gebruik je de tekst OK Google, bij Apple Hey Siri. Maar denk erom dat je dit wel van tevoren moet inschakelen. Anders gebeurt er niks terwijl je tegen je telefoon aan het ouwehoeren bent!

TOP