Waterdichte smartphones

geplaatst door / 17 november / Gepubliceerd Blog
Waterdichte smartphones

Een glas cola over je smartphone heengekomen? Of hem per ongeluk in de wc laten vallen? Dat is pech. De meeste smartphones zullen deze ongelukjes niet overleven. Lucky us, want zijn er tegenwoordig genoeg smartphones die waterdicht zijn, wat betekent dat je jouw telefoon zonder zorgen weer uit de toiletpot kan vissen.

Hoe weet je of smartphone waterdicht is?

Dit kan je natuurlijk zelf testen, maar dat raden we niet aan. Onderling zijn er namelijk nog grote verschillen in waterdichtheid bij telefoons. Sommigen kunnen alleen een paar regendruppeltjes hebben, terwijl anderen volledig waterbestendig zijn. Als je het niet zeker weet is het namelijk gemakkelijk te controleren naar aanleiding van de IP-certificering van je smartphone.

IP is de afkorting voor International Protection Rating of Ingress Protection. Het geeft dus aan of jouw smartphone bestendig is tegen dingen van buitenaf, zoals water. Deze IP-codes hebben altijd twee cijfers. Het eerste cijfer staat voor bescherming tegen binnendringende voorwerpen zoals stof. Het tweede staat voor bescherming tegen water. De hoogte van dit tweede cijfer bepaalt de mate van bescherming tegen water, beginnend bij 0 oplopend tot 9. Bij het cijfer 9 is je telefoon voor 90% beschermd tegen vocht. De codes IP65, IP67 en IP68 komen in de praktijk het meest voor.

Om jezelf in te dekken tegen ongelukjes met water kan je een verzekering voor je smartphone afsluiten. Onze website geeft je meer informatie over alle opties. Let er dan dus wel op dat jouw verzekeraar ook daadwerkelijk waterschade dekt!

De beste waterdichte smartphones van nu

Onderstaande smartphones bieden de beste bescherming tegen water en zijn via onze website makkelijk online te verzekeren:

Samsung Galaxy 7- Water- en vochtbestendigheid: IP68

iPhone 7- Water- en vochtbestendigheid: IP67

Sony Xperia Z5 Compact - Water- en vochtbestendigheid: IP68

TOP