Wees lief voor je smartphone, zo gaat hij langer mee

geplaatst door / 21 december 2018 / Gepubliceerd Blog
Wees lief voor je smartphone, zo gaat hij langer mee

Ben je wel zuinig genoeg op jouw smartphone? Het zijn hele kwetsbare voorwerpen die dagelijks intensief worden gebruikt. Ook zijn ze in aanschaf niet de goedkoopste en kan je eigenlijk niet meer zonder je smartphone. In deze blogpost geven we een aantal tips om te zorgen dat je toestel zo lang mogelijk meegaat.

Tip #1 Bescherm je toestel tegen gevaar

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat .is ook het geval bij de smartphone. Een smartphone heeft de neiging snel te vallen en helaas is hij daar niet op gemaakt. Hoe vaak is het wel niet gebeurt dat er barsten in een scherm zitten na een valpartij. Met een hoesje om je telefoon en een screenprotector kan je voorkomen dat je telefoon aan de buitenkant beschadigd raakt.

Tip #2 Werk je smartphone bij

Er verschijnen telkens nieuwe updates die tijd kosten om je telefoon weer bij te werken. Je hoeft toch niet elke update bij te werken? Mooi wel! Je krijgt niet voor niets de update! Het gaat er vaak ook om dat je telefoon goed beveiligd blijft, dus alleen al daarom is het verstandig om de updates bij te werken. App updates zijn ook dagelijks te krijgen. Werk je apps goed bij want daarmee voor kom je bug fixes en ook hierbij wordt de beveiliging bijgewerkt. Dit heeft allemaal positieve effecten op de efficiƫntie van je smartphone.

Tip #3 Houd je telefoon schoon

Je telefoon heeft gedurende de dag behoorlijk wat te verdragen, doordat hij intensief wordt gebruikt. Zorg er daarom voor dat je telefoon zo af en toe goed wordt schoongemaakt, hij werkt dan beter. Je kan het beste de openingen van je toestel goed schoonhouden zodat er geen stof of plakkerige substantie in kan komen. Er zijn speciale schoonmaak pakketten verkrijgbaar met alcoholdoekjes en pluisvrije doeken.

Tip #4 Sluit een smartphone verzekering af

Nog geen smartphone verzekering voor jouw toestel afgesloten? Wel verstandig om dit te doen, zodat je bij schade aan je telefoon geen reden tot paniek hebt. Door de smartphone verzekering worden reparaties aan je telefoon gewoon vergoed. Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen voor je iPhone, Samsung of Huawei toestel.

TOP