Welke nieuwe emoji’s komen er in 2018 bij?

geplaatst door / 14 december 2018 / Gepubliceerd Blog
Welke nieuwe emoji’s komen er in 2018 bij?

Waar we vroeger alleen nog maar smileys hadden, werd het kort daarna een emoticon, daarna een emoji en sinds de iPhone X een animoji. Volg je het nog? Zo ja, dan moet je dit bericht snel verder lezen, want volgend jaar komen er nieuwe emoji’s bij.

Begin januari 2018 laatste beslissing

Het Unicode Consortium is verantwoordelijk voor het uitbrengen van nieuwe emoji’s voor grote besturingssystemen zoals iOs en Android. En zij hebben dus de lastige taak om te bepalen welke emoji’s worden toegevoegd aan de gestaag groeiende collectie. Het is de planning om eind januari de lijst met nieuwe emoji’s te accorderen en ergens in het eerste kwartaal 2018 daadwerkelijk te publiceren. Wij weten alvast wel te melden welke emoji’s het niet zijn geworden. Het zielig kijkende drolletje was een potentieel kanshebber, maar is om nog onbekende reden afgevallen. Net als de gezichtjes met vraagteken als ogen en OK als ogen.

Kanshebbers

Maar er zijn nog genoeg nieuwe emoji’s in de race om wel te worden gekozen. Wat dacht je van een superheld, poppetjes met rood haar, een zwaan, een gezichtje dat aan het feesten is en een mango. Tja, de ene emoji kan je wat meer missen dan een ander, maar het zijn in elk geval erg uiteenlopende emoji’s.

Kijkrichting

Maar het valt het jou ook op dat de emoji’s maar één kant op kijken en dat dit niet te wijzigen is? Hierdoor gebeurt het dat jouw poppetje bijvoorbeeld altijd naar de linkerkant aan het rennen is. En de trein en auto’s ook naar links gaan. Het is niet een wereldprobleem, maar als ze toch komen met een update zou het leuk zijn als de emoji’s voortaan beide kanten op kunnen. Als het goed is gaat dat dus nu gebeuren. We moeten nog even geduld hebben, maar waarschijnlijk kan je vanaf de tweede helft 2018 gebruik maken van de nieuwste emoji’s. Wij kunnen niet wachten, jij wel?

Als je meteen de nieuwste emoji’s fanatiek gaat gebruiken raden wij je aan om een telefoon verzekering af te sluiten. Met deze smartphoneverzekering ben je verzekerd tegen valschade als je iets te fanatiek aan het tikken bent op je toetsenbord. Voor een paar euro per maand verzeker je al jouw geliefde Samsung, iPhone of Oneplus smartphone.

TOP