Welke schade valt binnen een telefoon verzekering

geplaatst door / 18 juli 2016 / Gepubliceerd Blog
Welke schade valt binnen een telefoon verzekering

Bij de aankoop van een nieuwe smartphone is je ongetwijfeld wel eens gevraagd of je het toestel ook wilt laten verzekeren. Grote kans dat je antwoord op die vraag 'nee' was. De meeste mensen kiezen er namelijk niet voor om hun smartphone te verzekeren. Voor mensen die hun toestel geregeld laten vallen, is het echter wel aan te raden om een dergelijke verzekering af te sliuten. Dit kost je in de maand wat extra geld, maar kan je heel veel geld besparen bij eventuele schade aan het toestel. Neem het verzekeren van je telefoon dus altijd goed in overweging. Iedere telefoonverzekering zit over het algemeen anders in elkaar, maar de onderstaande schade wordt in de meeste gevallen (deels) vergoed door de verzekeraar.

Beschadigd scherm

Een smartphone is in veel mindere mate bestand tegen een stootje dan de Nokia 3310 die vrijwel iedereen vroeger had. Dit was een grote telefoon met een harde buitenkant. De toestellen van tegenwoordig zijn allemaal een stuk dunner en zijn daarnaast voorzien van een glazen scherm. Glas breekt nou eenmaal snel, waardoor de kans op barsten in het telefoonscherm ook een stuk groter zijn geworden. Wanneer je je toestel laat vallen op een harde ondergrond, is de kans dan ook heel erg groot dat het scherm kapot is. Indien je toestel verzekerd is, is er niets aan de hand en kun je voor een zacht prijsje de schade laten herstellen. Wanneer het toestel echter niet verzekerd is, kan het vervangen van een schermpje in de honderden euro’s lopen.

Waterschade

Je hebt het ongetwijfeld wel eens iemand horen zeggen: 'mijn telefoon is in de wc gevallen'. Het klinkt misschien wat onhandig, maar het komt regelmatig voor. Daarnaast zijn er ook altijd mensen die met hun telefoon in hun broekzak het water inspringen of hun beker drinken omstoten, waardoor de inhoud over de telefoon valt. Grote kans dat je telefoon dan niet meer werkt. Ook wanneer je met je telefoon in je broekzak door een forse regenbui fietst, is de kans groot dat er water in je smartphone komt en hij niet goed meer functioneert. Veel mensen halen bij waterschade de batterij uit hun telefoon en het toestel en de batterij vervolgens in een bak met rijst. Rijst absorbeert water en in sommige gevallen zorgt dat er voor dat het toestel het na een tijdje weer doet. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Indien je telefoon is verzekerd, valt waterschade in de meeste gevallen binnen de verzekering en kun je het toestel dus gewoon laten repareren.

Kapotte batterij

Door overmatig gebruik van je smartphone, kan je batterij behoorlijk warm worden. In het ergste geval kan dit resulteren in een gecrashte telefoon of een batterij die heel erg snel leegloopt. Als je een telefoon verzekering hebt afgesloten, is de kans groot dat de kosten voor de reparatie of de aanschaf van een nieuwe batterij door de verzekeraar vergoed worden.

Meerdere mankementen

De meeste verzekeraars vergoeden de bovenstaande schade helemaal of deels, maar er zijn ook nog genoeg andere schadegevallen die mogelijk binnen je telefoon verzekering vallen. Wanneer je een verzekering hebt afgesloten, kun je hiervoor altijd contact opnemen met de verzekeraar. Zo weet je zeker of je een deel van de schade vergoed krijgt en wat het je mogelijk gaat kosten.

Wil je weten hoe Nederland denkt over Smartphoneverzekering.com en hoe wij het doen tegenover andere verzekeraars? Kijk dan eens op https://nederlandreview.nl

TOP