Welke telefoon past bij mij?

geplaatst door / 9 maart 2017 / Gepubliceerd Blog
Welke telefoon past bij mij?

Een nieuwe smartphone is vaak een hele investering. Om te voorkomen dat je een miskoop doet, wil je dus echt zeker zijn van je zaak voordat je jouw zuurverdiende geld eraan uitgeeft. Logisch, maar hoe kom je erachter voor welk toestel je het best kan gaan? Deze blogpost heeft wat punten op een rij gezet waarover je eens kan nadenken voor de aanschaf van een nieuwe telefoon.

Het formaat

Ga je voor klein en compact, of voor groot en uitgebreid? Er zijn veel verschillende schermformaten om uit te kiezen. Hieronder een kleine selectie:
< 3,5 inch: Blackberry’s, Nokia C6-01, Samsung Galaxy Gio
3,5 – 4,5 inch: iPhone 5, Samsung Galaxy mini’s, Nokia Lumia, HTC Desire X
4,5 – 5 inch: iPhone 6/7, Samsung Galaxy S3, Sony Xpera Z5 Compact
> 5 inch: iPhone 6 Plus, Sony Xperia X Performance, Samsung Galaxy S5

De camera

Tegenwoordig fungeert een smartphone vaak ook als camera, omdat het aantal megapixels in de toestellen steeds verder oplopen. Hoe belangrijk vind jij het aantal megapixels bij een smartphone?
< 10 megapixels: iPhone 6 (en ouder), Samsung Galaxy S3, Huawei Ascend
10 – 13 megapixels: iPhone 7, Samsung Galaxy S7, Huawei Nexus 6P
13 – 20 megapixels: Samsung Galaxy S6 Edge, Huawei Mate S
> 20 megapixels: Sony Xperia Z5, Nokia Lumia 930

Het besturingssysteem

Het besturingssysteem bepaalt het gebruiksgemak van de telefoon. Iedereen heeft zo zijn favoriet. Uit onderstaande besturingssystemen kan je kiezen: Andoid: Samsung, Huawei, Motorola, HTC, Nokia iOS: iPhone Windows: Nokia, Microsoft, HTC

De prijs

De prijs is een heel persoonlijke factor. De een wil meer uitgeven aan een smartphone dan de ander. Voor de nieuwste toestellen betaal je de hoofdprijs, terwijl je ook voor een iets ouder model kan gaan. Bepaal voor jezelf welke prijs je wil betalen en laat dit een zoekcriterium zijn.

Hopelijk geeft deze blog je wat richting in je zoektocht. Als je van plan bent een nieuwe smartphone aan te schaffen, denk dan ook eens aan het afsluiten van een verzekering. Dat zorgt ervoor dat je niet zelf hoeft op te draaien voor alle onverwachtse kosten bij bijvoorbeeld schade of diefstal.

Onze website geeft je een helder overzicht van verschillende smartphoneverzekeringen. Voor ieder toestel is er een passende verzekering.

TOP