Zand uit je telefoon weghalen

geplaatst door / 24 augustus 2017 / Gepubliceerd Blog
Zand uit je telefoon weghalen

Lekker hoor, een dagje zon, zee en strand. Het enige nadeel van het strand is dat er heel veel irritante zandkorrels zijn. En op of andere manier komen al die kleine korreltjes in jouw telefoon. Bijvoorbeeld in de ingang voor je oplaadpunt, of waar je oortjes ingaan. En zo zijn er nog wel wat kieren te vinden op je telefoon, waarvan je nooit had gedacht dat daar zand in zou komen. Geloof mij, het zand komt overal.

Zand weghalen

Heb je toch pech gehad en zit er zand in je telefoon? Haal dan het zand waar je met je vinger bij kan, heel voorzichtig weg. Houd er rekening mee dat het zand kan schuren op je telefoon en dus krasjes kan veroorzaken. Als je een hoesje om je smartphone hebt zitten, haal dan je telefoon uit het hoesje. Vervolgens maak je het hoesje ook nog schoon, daar zal misschien ook nog zand in zitten.

Er zijn vervolgens een aantal manieren om het zand waar je met de hand niet bij kan te verwijderen. De eerste manier is dat je met de stofzuiger voorzichtig het zand probeert weg te stofzuigen. Let op dat je niet de telefoon aanraakt. Een andere manier is om met een spuitbus gevuld met perslucht de telefoon schoon te krijgen. Dit is een nauwkeurige klus, want de spuitbus bevat een vloeistof. Houd daarom de spuitbus recht tijdens gebruik ervan.

Voorkom dat er zand in je telefoon komt

Als je geluk hebt is je telefoon weer zo goed als zandvrij. Dit wil je niet een volgende keer meemaken als je naar het strand gaat. Een normaal hoesje beschermt de telefoon niet voldoende tegen de zandkorrels. Probeer daarom volgende keer deze tip. Als je nog thuis bent, knip je een groot stuk uit plastic huishoudfolie. Vervolgens leg je dit stuk strak over de voorkant van je smartphone en vouw je dit om het hele toestel heen. Vergeet de boven- en onderkant niet mee te nemen. Je kan op deze manier zandvrij nog steeds het touchscreen gebruiken!

In het ergste geval kan je jouw telefoon niet meer gebruiken omdat er te veel zand in zit. Als je een telefoon verzekering hebt afgesloten, kan je altijd bij de verzekeraar deze schade doorgeven. Grote kans dat je dan een vergoeding krijgt! Een geluk bij een ongeluk dan maar. Heb je nog geen telefoon verzekering? Sluit deze dan vandaag nog af voor je iPhone of Samsung telefoon.

TOP