Zo zorg je dat je smartphone accu lang meegaat!

geplaatst door / 23 maart 2017 / Gepubliceerd Blog
Zo zorg je dat je smartphone accu lang meegaat!

Het is een welbekende frustratie: een accu die snel leegloopt. Hoe je een aantal jaren geleden nog een paar dagen met een volle batterij kon doen, ben je tegenwoordig blij als je smartphone het een hele dag lang volhoudt. Niet gek als je beseft dat we onze telefoons natuurlijk veel intensiever gebruiken dan vroeger. Om zo lang mogelijk met je accu te kunnen doen zijn er deze tips:

Een nieuwe telefoon: accu eerst helemaal opladen

Helemaal enthousiast wil je jouw nieuwe pareltje zo snel mogelijk gebruiken. Toch is het advies om het boekje voor het eerste gebruik goed te volgen. Laadt de telefoon voor het eerste gebruik helemaal vol. Terwijl jouw telefoon aan de lader hangt heb jij mooi de tijd om eens even goed door het boekje heen te bladeren ;-)

Een oplader van het originele merk

Een feitje die veel smartphonegebruikers waarschijnlijk al wel kennen. Het allerbeste is gewoon om een originele lader te gebruiken. Die is namelijk precies afgestemd op het toestel en de accu. Een ander voordeel van een officiële lader: de meesten stoppen op 100% automatisch met laden.

Temperatuur tussen 0 en 35 graden

Iets dat je altijd in de gaten moet houden als het gaat om de accu van je smartphone zoals een iphone of samsung is de temperatuur. De batterij is in de ideale toestand tussen de 0 en 35 graden. Het beste is als de temperatuur daar niet onder of boven komt. Stel hem dus zo min mogelijk bloot aan extreem koude of warme temperaturen.

Opladen voordat hij weer helemaal leeg is

Met de Lithium-ion accu’s die er tegenwoordig in onze smartphones zitten is het niet meer nodig om je accu helemaal leeg te laten lopen. Sterker nog, het is beter voor de batterij om hem meerdere keren kort op te laden. Tussendoor even aan de lader is dus helemaal geen probleem!

Ideale lading: tussen 40% en 80% opgeladen

Sommige mensen krijgen het al benauwd als ze zien dat het batterijpercentage onder de 80% komt. No worries! Het beste is om de lading tussen de 40% en 80% te houden. Minder goed is om je telefoon te gebruiken als de accu onder de 20% komt. Het veel ontladen en dan weer opladen heeft een negatieve invloed op de batterij.

TOP