Is er een telefoon verzekering zonder eigen risico?

geplaatst door / 16 december / Gepubliceerd Blog
Het beste moment voor een telefoon verzekering

Je bent van plan om een verzekering af te sluiten voor je smartphone en je bent alle opties aan het afwegen. Ook het eigen risico is een belangrijk aandachtspunt om hierin mee te nemen. Voor veel mensen is een eigen risico de reden om niet aan een telefoon verzekering te beginnen, maar laat je niet tegenhouden door een eigen risico. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je maandelijkse premie omlaag gaat.

Wat houdt het eigen risico in?

Telefoon verzekeren? Daar hoort in de meeste gevallen (naast de maandelijkse premie) een eigen risico bij! Verzekeraars passen dit toe om misbruik van de verzekering te voorkomen. Eigenlijk heel logisch dus. Door een eigen risico in te voeren worden ‘onzindeclaraties’ minder gedaan, waardoor de verzekeraar in staat is om de maandelijkse premie betaalbaar te houden. Kortom, zonder eigen risico zou je veel meer premie moeten betalen voor jouw telefoon verzekering.

Telefoonverzekering zonder eigen risico

Er zijn dus helaas bijna geen verzekeringen zonder eigen risico. Niet bij iedere verzekeraar is het bedrag van het eigen risico hetzelfde. Bekijk en vergelijk dus goed. Een lager eigen risico zorgt vaker voor een hogere maandpremie en andersom. Bedenk goed wat je zelf zou willen. Maar ga zelf eens na: als jouw smartphone stuk is en voor reparatie terug moet, of gestolenis, dan lopen de kosten snel hoog op. Dan is €40,- euro als eigen risico niet veel. In de meeste gevallen betaal je voor de diagnose, het materiaal en de reparatie.

In veel situaties ben je voordeliger uit met een smartphoneverzekering én weet je dat jouw telefoon altijd in goede handen is tijdens de reparatie. Op onze website vind je een overzicht van verschillende verzekeraars zoals CoverYou, Klikzeker en Mobile4Sure.

TOP