Lancering iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus

geplaatst door / 15 september / Gepubliceerd Informatie
iPhone 8 - Release Datum, prijs en abonnement informatie.

Afgelopen dinsdagavond was dan eindelijk te langverwachte lancering van de nieuwste iPhone toestellen. En wat een feest was deze lancering, want er werden maar liefst 3 modellen tentoongesteld. Namelijk de iPhone X (uit te spreken als 10), de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. We waren dan ook verrast dat Apple er voor gekozen had om de verwachte iPhone 7s en 7s Plus om te dopen naar de 8 en 8 Plus.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Qua specificaties lijken de 8 en 8 Plus toch wel erg veel op de iPhone 7s en 7s Plus. Maar het grootste verschil is dat de 8 editie nu over een glazen behuizing aan de achterkant beschikt. Hierdoor kan er draadloos worden opgeladen. Het glas is mooi in het toestel verwerkt en het valt reuze mee met de vingerafdrukken die op de achterkant worden achtergelaten. De portretverlichting schijnt super goed te werken, waarmee je de belichting van een portretfoto achteraf kan aanpassen. Al met al is het een model dat het waarschijnlijk goed gaat doen, ondanks de minieme aanpassingen aan de buitenkant.

iPhone X

Met de lancering van de iPhone X is voor het eerst sinds jaren weer een nieuw ontwerp van de iPhone gekomen. De naam van de iPhone X is niet zomaar gekozen en verwijst dan ook naar de 10, mijlpaal van tien jaar iPhone. Wat direct opvalt is dat het scherm van de iPhone bijna de hele voorkant behuisd. Daarnaast heeft de X een oledscherm, waardoor de kleuren an het scherm moeten spatten.

Net als de 8-serie heeft de X een glazen achterkant, waardoor je draadloos kan opladen. Doordat nu zowel de voor- als achterkant van de smartphone uit glas bestaat, is de telefoon daarmee een stuk fragieler geworden.

Een ander groot verschil met de X is dat er geen home button meer is. Je ontgrendelt de telefoon bijvoorbeeld door middel van gezichtsherkenning (Face ID). En als je door het menu wilt gaan, dan moet je op de X van onderaf het scherm naar boven swipen. Of juist andersom afhankelijk van wat je wilt doen. Tot slot is de dubbele camera verbeterd en een kwartslag gedraaid. Het opnemen van video’s is ook uitgebreid, waardoor er nu ook 4k-video’s opgenomen kunnen worden.

Dat de iPhone X een verbetering is ten opzichte van voorgaande edities van de iPhone staat buiten kijf. Qua onderwerp verbeteringen is het een grote stap vooruit. Of alles even goed werkt, denk aan Face ID, staat nog te bezien de komende maanden. Vanaf nu zijn alle iPhone modellen te pre-orderen. Vanaf november worden ze geleverd. Wel moet je de portemonnee trekken, vanaf 1159 euro is de iPhone X voor jou. Je kan kiezen uit een zilveren of spacegrijze kleur. De iPhone 8 kost je 850 euro en de iPhone 8 Plus zal 960 euro kosten. De X is niet voor iedereen weggelegd. Maar wanneer je het ervoor over hebt om een smartphone te hebben die er prachtig uitziet, dan is de iPhone X het zeker waard om voor te gaan sparen!

Vergeet je iPhone X dan niet te verzekeren met een iPhone verzekering. Je moet er toch niet aan denken dat er iets gebeurt met je iPhone?


Verouderde nieuws updates


Hieronder tref je de laatste nieuwtjes aan, voordat de iPhone X werd onthuld op 12 september 2017. We vinden het wel leuk om te checken wat we van tevoren goed hadden gegokt. Maar ook wat achteraf blijkt dat we helemaal mis zaten. Vandaar dat we dit erbij hebben gezet. Gelukkig viel het mee met het aantal verkeerde voorspellingen.

12 september is het zo ver, dan wordt de iPhone 8 officieel onthuld. Alhoewel er vanuit de officiële kanalen nog geen nadere informatie is gegeven, zijn er al zoveel geruchten, foto’s en gelekte informatie geweest, dat we nu al een goed beeld hebben van de iPhone 8. Wij kunnen in elk geval niet wachten op de nieuwste telg van de iPhone familie! Oei, wat zaten we ernaast met de naam iPhone 8. Want we hebben het hier natuurlijk over de iPhone X!

Wat zijn de verwachtingen van de iPhone 8?

Uiteraard weten we nog niet 100% zeker hoe het toestel eruit komt te zien. Dat is pas zeker wanneer de officiële onthulling door Apple is gedaan. Maar wij verwachten de volgende nieuwe features op de iPhone 8:

  • Tot op heden heeft Apple lcd-schermen gebruikt voor de iPhones, maar de smartphone zal vanaf nu een oled-display krijgen. Oled is beter buigbaar, is energiezuiniger en toont mooiere zwarttinten. Ja, dit hebben we goed voorspeld!
  • De iPhone 8 heeft een geheel nieuw design gekregen, zo is er een glazen achterkant waardoor er draadloos kan worden opgeladen. Verder zorgt het hierboven genoemde oled-scherm voor een andere aanblik en zijn er geen schermenranden meer aan de boven- en onderkant. De homeknop komt daarmee ook te vervallen. Ook hier een puntje erbij, goede voorspelling!
  • Draadloos opladen, android smartphones kennen deze functie al jaren en vanaf nu de iPhones dus ook. Een praktisch voordeel, helemaal als je op grote afstand draadloos kan opladen. Correct
  • Zonder homeknop is er geen touch ID sensor meer waarmee je de telefoon kan ontgrendelen. Vandaar dat de verwachting is dat de touch ID vervangen is voor gezichtsherkenning. Wederom Correct
  • Apple heeft het augmented reality platform ARKit succesvol gelanceerd en de verwachting is dan ook dat deze techniek op de iPhone 8 ingezet wordt. Vandaar dat de smartphone speciaal verbeterde cameralenzen krijgt om het platform te gebruiken. Check, klopt

Als deze aanpassingen daadwerkelijk in de praktijk zijn gebracht, dan is de release van de iPhone 8 groots te noemen. Het is een tijdje geleden dat bij een release het toestel dusdanig is aangepast dat het echt een grote stap voorwaarts is. Wij kunnen dan ook niet wachten op de iPhone 8!

Richtprijzen

Ben jij van plan de nieuwe iPhone 8 aan te schaffen? De richtprijzen vooralsnog zijn:

  • 64GB: circa EUR 1.140,- Prijs is EUR 1.159
  • 256GB: circa EUR 1.250,- Prijs is EUR 1.329
  • 512GB: circa EUR 1.360,- Niet beschikbaar

Helaas zaten we in de goede richting met onze richtprijzen, maar is de iPhone X uiteindelijk nog een stukje duurder geworden.

iPhone verzekeren!

Denk je er ook aan om een iPhone verzekering af te sluiten? Je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt met je kostbare telefoon. Een smartphoneverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen bijvoorbeeld valschade, vloeistofschade en kortsluiting door bedieningsfouten.


Laatste nieuws rondom de iPhone 8


Start pre-orders

We gaan er met z’n allen vanuit dat op 12 september de iPhone 8 wordt onthuld, maar vanaf wanneer kan je deze smartphone eigenlijk als pre-order plaatsen? Bij de laatste release van Appel – de iPhone 7 – zat Nederland bij de eerste groep landen. Laten we positief denken en ervan uit gaan dat het dit keer weer het geval is. Dan zal de eerste vrijdag na de release de pre-orders starten. Zou 15 september dan al de datum zijn waarop je jouw iPhone 8 kan bestellen?Helaas, de iPhone X is vanaf 27 oktober te pre-ordenen.

iPhone zonder homeknop

De homebutton en iPhone zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar als we de geruchten moeten geloven is er vanaf de iPhone 8 geen homebutton meer te vinden. Doordat er is gekozen voor een randloos oled-scherm was er geen ruimte meer voor de homeknop. Apple heeft dit opgelost door een nieuwe bewegingsbediening, een MAC-achtige dock namelijk. De iPhone 8-dock staat onderin beeld en is altijd zichtbaar wanneer je het homescreen opent. Op de al uitgebrachte iPhones krijg je dit te zoen door twee keer op de homeknop en dan kan je van beneden naar boven swipen. Door middel van deze functie krijg je multitask scherm, en zie je alle geopende apps in een rij met kaarten. Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar deze oplossing en of het makkelijk te bedienen is. Correct, de home button is verdwenen en vanaf nu ga je met je gezicht de iPhone X ontgrendelen. Dit doe je door middel van Face ID. En je gaat van beneden naar boven swipen om door het menu te scrollen.

Is de naam iPhone 8 wel de juiste naam?

Logischerwijs komt na de iPhone 7 de iPhone 8, vandaar dat deze naam ook door iedereen wordt gebruikt voor het nieuwste model. Alleen gaan er geruchten rond dat de nieuwste iPhone de naam iPhone X of iPhone Edition gaat heten. Waarom zou dit goed mogelijk zijn? Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Apple de eerste iPhone op de markt bracht. Vandaar de verwijzing naar het getal 10 door middel van de X. Alleen wordt dan wel de iPhone 9 overgeslagen, wat niets iets is voor Apple. Ook de naam iPhone verwijst naar het tienjarige jubileum. Wij zijn razend benieuwd hoe naar de onthulling van de naam! Ja, de iPhone 8 (en iPhone 8 Plus) zijn ook gelanceerd, maar wij bedoelden met de oude verwijzing iPhone 8 natuurlijk de iPhone X (volg jij het nog?). Maar we dachten eigenlijk al wel dat het de X zou worden, en het is ook wel een mooie naam zo.

Draadloos opladen

Een van de opvallendste zaken bij de iPhone 8 is het draadloos opladen. Bij android toestellen is dit inmiddels geïntegreerd, maar het is afwachten hoe Apple dit heeft verwerkt. Het gerucht gaat nu dat Apple ervoor heeft gekozen om een relatief lage oplaadsnelheid aan te houden. Hiermee duurt het best een tijd voordat de accu volledig is opgeladen. Volgens een anonieme bron is er gekozen voor een oplaadsnelheid van 7,5 watt, waar er android smartphones zijn die een snelheid van 15 watt hebben. De reden waarom Apple dit niet kan bieden is vooralsnog onbekend. Correct, vanaf nu kan je ook draadloos opladen.

Nieuwe kleur voor de iPhone 8

De iPhone 7 is in maar liefst 5 kleuren verkrijgbaar in Nederland. Namelijk gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud. De kleurkeuze wordt bij de iPhone 8 teruggebracht naar 3 kleuren: zwart, zilver en de nieuwste kleur: koper. En opvallende, maar logische keuze, want goud en roségoud samen wordt koper. Het is nog even afwachten of deze kleuren inderdaad de juiste zijn. Hier zaten we in de goede richting, maar hebben we koper als kleur genoemd. En die hebben we niet gezien bij de lancering, alleen de zilveren en spacegrijze versie.

TOP